Mikä on Yhdysvaltojen kallein kaupunki asua? Entä missä on edullista? Onko Miami Floridan arvokkain kaupunki ja miten näihin lukuihin on päädytty?

Bureau of Economic Analysis (BEA.gov) keräämän datan perusteella, 24/7 Wall Street julkaisi artikkelin missä osavaltioiden eri kaupungit on listattu niin sanotusti hintajärjestykseen. Järjestys perustuu osavaltion sisäiseen vertailuun sekä, Yhdysvaltojen keskiarvoihin asumiskustannuksissa, tuloissa sekä köyhyysrajoissa. Näin päädyttiin alla olevaan listaan: jokaisen osavaltion kallein kaupunki asua!

Osavaltioiden kalleimmat kaupungit asua, aakkosjärjestyksessä (osavaltioiden mukaan):
Alabama: Daphne, Fairhope ja Foley
Alaska: Fairbanks
Arizona: Flagstaff
Arkansas: Fayetteville, Springdale ja Rogers
Kalifornia: San Francisco, Oakland ja Berkeley
Kalifornia on yksi kalleimmista osavaltioista, jossa asumiskustannukset ovat 16.4% korkeammalla kuin muissa valtioissa. San Franciscossa asumisesta saa maksaa melkein 35% enemmän kuin muualla!
Colorado: Boulder
Connecticut: Bridgeport-Stamford-Norwalk
Delaware: Dover
Florida: Miami, Fort Lauderdale ja Pompano Beach
Floridan osavaltion asumiskustannus on vain 1% kalliimpi verrattuna kaikkien osavaltioiden keskiarvoon. Mutta, Miamin, Fort Lauderdalen sekä Pompano Beachin asumiskustannukset ovat 11.7% korkeammat kuin kaikkien osavaltioiden keskiarvo!!!
Georgia: Atlanta, Sandy Springs ja Alpharetta
Havaiji: Urban Honolulu
Jos unelmoit aurinkoisesta Honolulusta, varaudu maksamaan noin 24% enemmän asumisesta kuin muualla Yhdysvalloissa.
Idaho: Boise City
Illinois: Chicago, Naperville ja Elgin
Illinoisin pääkaupungissa Springfieldissä on edullisempaa asua kuin Chicagossa. Ja Napervillen hyväksi todettu koulujärjestelmä nostaa kaupungin asumiskustannuksia varmasti.
Indiana: Bloomington
Iowa: Iowa City
Kansas: Lawrence
Kentucky: Lexington ja Fayette
Louisiana: New Orleans ja Metairie
Maine: Portland ja South Portland
Maryland: Baltimore, Columbia ja Towson
Massachusetts: Boston, Cambridge ja Newton
Michigan: Ann Arbor
Minnesota: Minneapolis, St. Paul ja Bloomington
Missisippi: Jackson
Missouri: Kansas City
Montana: Missoula
Nebraska: Omaha, Coucil Bluffs
Nevada: Reno
New Hampshire: Manchester ja Nashua
New Jersey: Trenton ja Princeton
New Mexico: Santa Fe
New York: New York, Newark ja Jersey City
North Carolina: Raleigh ja Cary
North Dakota: Bismarck
Ohio: Columbus
Oklahoma: Oklahoma City
Oregon: Portland, Vancouver ja Hillsboro
Pennsylvania: Philadelphia, Camden ja Wilmington
Ei ole yllättävää, että Philadelphiassa on kallista asua, onhan kaupunki iso metropoli ja sillä on merkittävä osuus Amerikan historiassa, mutta tiesitkö, että Philadelphia ei ole ollut Pennsylvanian pääkaupunki sitten vuoden 1799?*
Rhode Island: Providence ja Warwick
South Carolina: Charleston ja North Charleston
South Dakota: Sioux Falls
Tennessee: Nashville, Davidson, Murfreesboro ja Franklin
Texas: Houston, the Woodlands ja Sugar Land
Utah: Salt Lake City
Vermont: Burlington ja South Burlington
Virginia: Charlottesville
Washington: Seattle, Tacoma ja Bellevue
West Virginia: Morgantown
Wisconsin: Madison
Wyoming: Casper

New York City on Yhdysvaltojen kallein kaupunki asua, San Francisco ja Honolulu seuraten perässä. Florida sijoittuu sijalle 15, Yhdysvaltojen kalleimpien osavaltioiden listalla asumiskustannuksissa. Bureau of Economic Analysis datan mukaan, tuotteiden ja palveluiden hinta Floridassa on vain 0.6% korkeampi verrattuna muihin osavaltioihin, mutta, Miamin, Fort Lauderdalen, Pompano Beachin sekä West Palm Beachin alueilla tuotteiden ja palveluiden hinta voi olla melkein 10% korkeampi kuin muualla Yhdysvalloissa.

Jos etsit edullisempaa vaihtoehtoa kuin Florida, niin seuraavissa osavaltioissa asumiskustannukset ovat Yhdysvaltojen keskivertolukemia alhaisemmat:
Alabama, Arizona, Arkansas, Delaware, Georgia, Idaho, Indiana, Iowa, Kansas, Kentucky, Louisiana, Michigan, Minnesota, Missisippi, Missouri, Montana, Nebraska, Nevada, New Mexico, North Carolina, North Dakota, Ohio, Oklahoma, Pennsylvania, South Carolina, South Dakota, Tennessee, Utah, West Virginia, Wisconsin ja Wyoming.

Ihmiset muuttavat jatkuvasti ja muutto uuteen osavaltioon voi liittyä työpaikan vaihtoon, halu olla lähempänä perhettä, eläköityminen edullisemmassa kaupungissa tai opiskeluiden aloittaminen. Olipa syy mikä tahansa, on hyvä selvittää mikä osavaltio ja kaupunki sopii parhaiten tarpeillesi ja sekä rahapussillesi.

*Ps. Jos jäit miettimään Pennsylvanian pääkaupunkia, niin se on Harrisburg ja siellä asuu vain noin 50,000 asukasta. Harrisburgista tuli Pennsylvanian pääkaupunki vuonna 1812 sen keskeisen sijainnin sekä silloisten hyvien kulkuyhteyksien myötä.