Finnairin suorat lennot alkavat Miamiin jo lokakuun lopulla, mutta niitä suomalaisia jotka rakastavat taidetta ja taidenäyttelyitä varmasti paras aika tulla Miamiin on joulukuussa.

Art Basel -taidemessut ovat vain yksi monista syistä tulla Miamiin lähikuukausina.

Nimittäin joulukuun alkupuolella Miami muuttuu taiteen paratiisiksi. Art Basel Miami Beach ja muutamia muita kansainvälisiä taidemessuja nähdään siellä. Niille suomalaisille jotka haluavat viettää joulun tunnelmallisesti Suomessa, Miamista löytyy kuitenkin vielä paljon muuta tekemistä tämän talven aikana mm. Miami rodeo-tapahtuma 18-20.1. 2020, Miami elokuva-festivaalit 10-24.1.2020, tai tammikuun lopulla oleva Kansainvälinen suklaa-festivaali, ja paljon paljon muita näyttelyitä. Myös uusiin kiinnostaviin ruokapaikkoihin kannattaa tutustua siellä.

Miamin maailman kuuluisasta  taidekeskuksesta löytyy varmasta jokaiselle jotakin mielenkiintoista.

Yli kymmenkunta taidemessua on Miamin keskustassa Joulukuun ensimmäisellä viikolla. Päätapahtuma –Art Basel Miami Beach – järjestetään Miami Beachin Convention Centerissä  5.-8. Joulukuuta 2019, jossa on yli 200 modernia ja nykyaikaista taidegalleriaa ympäri maailman. Siellä on niin paljon mielenkiintoista katseltavaa kun olet kaupungilla. Art Miami ja CONTEXT Art Miami,  molemmissa on tapahtumia  3.-8. Joulukuuta 2019 ja aivan  Miamin keskustassa. Taiteilijat  kuten David Hockney, Yayoi Kusama ja Damien Hirst ovat  esillä näyttelyissä. Heidän intiimimpi Fair Aqua Art Miami on avoinna joulukuun 4-8. päivä.

Jos et ole kiinnostunut Miami Art Week -tapahtumasta, on vielä muitakin näyttelyitä tämän jälkeen.

Fairchild Trooppinen kasvitieteellinen puutarha Coral Gables sopii hyvin niin aikuisille kuin lapsiperheillekin ja se tunnetaan parhaiten sen harvinaisista palmupuu kokoelmistaan, saniaisista ja orkideoista. 15.marraskuuta 2019 – 11.tammikuuta 2020 puutarhassa järjestetään iltaisin erityinen näyttely, joka on sekä lapselle että aikuisille ihastuttava. NightGarden muuttaa Fairchildin valaistukselliseksi ihmemaaksi, jossa voit nähdä puhuvia puita, lentäviä keijuja ja paljon muuta.

Tammikuun 18-20.2020 Miamin lentokentän Convention Centerissä pidetään vuosittainen Miami Antiikki-, Art & Design Show , jossa on yli 100 näytteilleasettajaa ja antiikkitaiteen jälleenmyyjää. Esitteillä on sekä antiikkia että vintage-koristetaidetta. 

Tervetuloa Miamiin !