Yhdysvallat järjestää taas jokavuotisen Vihreän Kortin arvonnan  (DIVERSITY IMMIGRANT VISA PROGRAM DV-2022 ) johon hakuaika alkaa lokakuun 7. päivä.

Suomalaisilla, niin kuin muillakin ulkomaalaisilla on taas ainutlaatuinen tilaisuus lähettää ilmainen hakemus vihreän kortin arvontaan. Vihreän kortin arvonta on suosittu ohjelma ulkomaalaisille joilla ei ole sponsoria Yhdysvalloissa ja haluaisivat tulla Yhdysvaltoihin asumaan ja töihin. Visa lottery tarjoaa jopa 55 000 pysyvää oleskelulupaa (vihreää korttia) vuonna 2022. 

Niille ulkomaalaisille jotka ovat kiinnostuneita laillisesta maahanmuutosta Yhdysvaltoihin on jätettävä hakemuksensa sähköisesti 07.10.2020 – 10.11.2020 välisenä aikana dvprogram.state.gov websivulle.  Ohjeet hakemukseen löytyvät täältä.

Voittajat valitaan tietokone arvonnalla ja arvontaan osallistuminen on ilmaista. Viime vuonna Visa Lottery arvontaan osallistui  6 741 128 henkilöä ympäri maailman. Suurin osa arvonnassa voittaneita oli Venäjältä, Algeriasta, Egyptistä ja Iranista. 

Kaksikymmentäkuusi onnekasta Suomalaista voitti myös Vihreän Kortin tämän vuoden arvonnassa. Jos jätit hakemuksesi viime vuonna Visa Lottery DV-2021 arvontaan, voit käydä tarkistamassa täältä suosiko onni sinua. Odotettavissa olevan valtavan hakemusten määrän vuoksi Ulkoministeriön virkamiehet kehottavat osallistujia laittamaan hakemuksen sähköisesti mahdollisimman pian hakuajan alkaessa ensi viikolla koska liiallinen hakemusten määrä hidastaa myöhemmin järjestelmää. Kun olet jättänyt hakemuksesi verkossa saat vahvistusnäytön, joka sisältää nimesi ja yksilöllisen vahvistusnumeron jonka voit tulostaa. Tällä vahvistusnumerolla voit tarkistaa mahdollisen Green Card voittosi arpajaisissa.

Jos asut ja oleskelet laillisesti Yhdysvalloissa sinulla on myös mahdollisuus osallistua arvontaan.

Koronaviruspandemian aika on ollut hyvin vaikea vuosi niille 55 000:lle ulkomaalaiselle, jotka voittivat vuoden DV-2021 viisumiarvonnan. Viisumien myöntämisen määräaika sulkeutui 30.09.2020 ja voittajien on ollut vaikea saada konsulaattihaastattelua, joka on yksi keskeisistä vaatimuksista Vihreän Kortin saamiseksi. Toistaiseksi Ulkoministeriö on myöntänyt vain 15 041 Vihreää Korttia vuoden 2020 arvonnassa voittaneille. Yhdysvaltain suurlähetystöt ja konsulaatit ympäri maailmaa keskeyttivät maaliskuussa kaikki muut paitsi kiireelliset viisumipalvelut koronaviruspandemian vuoksi ja vasta hiljattain Ulkoministeriö on aloittanut vaiheittaiset rutiinipalvelut maahanmuuttaja- ja matkaviisumeille. DV 2021 Lottery-voittajien viisumien myöntämisen määräaika sulkeutui 30.09.2020. Yhdysvaltain Piirituomari Amit P. Mehta, joka johtaa presidentti Donald Trumpin maahanmuuttokieltoa koskevaa oikeusjuttua, jatkoi  määräaikaa ja varmisti 9095 pysyvää oleskelulupaa tämän vuoden arvonnassa voittaneille. Lue lisää vihreän kortin arpajaisten vaatimuksista täältä.

DV-2022 Lottery arvontaan voit jättää hakemuksen sähköisesti alkaen 07.10.2020 klo 12.00 EDT.

Onnea kaikille DV-2022 Vihreän kortin arvontaan osallistujille!