Suomen Tasavallan Presidentti Sauli Niinistö ja puolisonsa Jenni Haukio ovat avanneet linnansa ovet ja tämän virtuaalisen vierailun aikana sinulla on mahdollisuus tutustua linnan eri huoneisiin.

Oletko haaveillut, että jonain päivänä saisit kutsun Presidentin Itsenäisyyspäivän linnanjuhliin? Katsotko juhlia televisiosta vuosittain ja mietit miltä muissa huoneissa näyttää? Nyt sinulla on mahdollisuus vierailla Presidentinlinnassa, ihan omalta kotisohvalta käsin ja ilmaiseksi.

Kierroksen voi aloittaa Esplanadin pääsisäänkäynniltä ja voit navigoida huoneesta toiseen ihan rauhassa. Pieniä kohdeympyröitä napsauttamalla saat auki lisätietoa linnan eri maalauksista, huonekaluista sekä taide-esineistä ja niiden alkuperästä. Muista myös katsoa ylös sillä kristallikruunut ja korkeiden huoneiden yksityiskohdat ovat upeita, varsinkin Goottilaisessa salissa!

Tiesitkö, että linnassa on yhteensä neljä tulisijaa ja yksi niistä sijaitsee presidentin työhuoneessa? Ennen kuin linna siirtyi keskuslämmitykseen vuonna 1938, Presidentin työtilassa oli kakluuniuuni. Linnassa tuntuu olevan myös monta erilaista odotushuonetta.

Pääset sisään myös Maariankadun aulasta ja Atriumin portaikko johdattaa sinut itse Atriumiin missä näet kaikkien Suomen presidenttien pronssiset rintakuvat.

Virtuaalinen presidentinlinnakierros on hyvin kattava ja informatiivinen. Nyt on paljon helpompi kuvitella miltä oikeasti tuntuisi päästä vierailemaan presidentin linnassa ja varsinkin itsenäisyyspäivän juhlissa.

Hyvää Presidentin päivää!

Maanantaina vietetään Presidentin päivää Yhdysvaltojen ensimmäisen Presidentin George Washingtonin kunniaksi. Päivää vietetään helmikuun kolmantena maanantaina sen sijoittuen lähelle Washingtonin oikeaa syntymäpäivää mikä oli helmikuun 22. 1732.

Pääset Suomen Tasavallan Presidentinlinnan virtuaaliselle kierrokselle täältä

Muista napata mukaan myös linnan esite!