Floridan Davie on koti Falmingo Puistolle (Flamingo Gardens), tosin tämä puisto on paljon muutakin kuin vain Flamingoja. Flamingo Gardens on kasvitieteellinen puutarha ja Evergladesin villieläintein suojelualue ja todella kiva vierailukohde koko perheelle.

Welcome to Flamingo Gardens sign
Welcome to Flamingo Gardens

Puisto on kooltaan 15 eekkeriä ja siellä on yli 3,000 eri trooppista ja subtrooppista kasvilajia. Puisto on jaettu eri alueisiin kasvilajien perusteella ja sieltä löytyy myös esimerkiksi perhos- sekä kolibripuutarha, joissa vierailijat voivat nähdä monia eri perhoslajeja sekä kolibreja vuodenajasta riippuen.

Flamingo Gardens flowers

Puiston yhteyteen kuuluu villieläinten suojelualue. Tämä on koti eläimille, jotka ovat loukkaantuneet pysyvästi eikä niitä voi voi enää vapauttaa takaisin luontoon. Puistossa asuu yli 85 Floridan natiivieläintä tehden Flamingo Gardenista Floridan suurimman villieläinten suojelupuiston. Näiden Floridan alkuperäisinten joukkoon kuuluu muun muassa alligaattoreita, ilveksiä, panttereita, saukkoja, sekä tietysti flamingoja.

Flamingot
Flamingopuisto on nimensä mukaisesti tunnettu sen flamingoista. Vierailijat voivat ostaa puistoon saapuessaan pussin linnunruokaa ja lintuja saa syöttää, toisin kuin monissa muissa puistoissa. Flamingojen väri vaihtelee punaisesta haalean vaaleanpunaiseen riippuen ruoasta saadun karonetoidin määrästä.

Flamingos at Flamingo Gardens
Flamingos at Flamingo Gardens

Alligaattorit
Puistossa on nähtävillä kaksi isoa, leppoisaa alligaattoria sekä pieniä alligaattoreita, jotka oli erotettu isoista kavereista. Miami Vice Televisiosarjasta tunnettu Sonny Crocketsin lemmikkialligaattori Elvis oli kotoisin Flamingopuistosta. Alkuperäinen Elvis on jo nukkunut pois, mutta hänen nimensä elää yhä. Kuvassa siis Elvis 3rd ja Priscilla.

Alligator at Flamingo Gardens
Alligators at Flamingo Gardens
Alligators at Flamingo Gardens
Alligators at Flamingo Gardens
Baby alligators
Baby alligators at Flamingo Gardens

Valkoisia lintuja
Valkoiset linnut todentotta ovat ottaneet puiston omakseen. Lintuja oli kaikkialla. Flamingo Garden on koti monille linnuille ja tässä lammikossa niitä oli satoja, mukaan lukien haikaroita, kurkia, ja joutsenia.

White Birds
White Birds at Flamingo Gardens

Papukaijat
Papukaijat toivottavat vierailijat tervetulleiksi heti puiston alkumetreillä. Puistossa asustaa muun muassa Kveekari ja Ara papukaija, kakaduja sekä tukaaneja. Flamingoja voi puistossa syöttää, mutta papukaijojen aitauksessa oli selkeä kielto, ettei sormia saanut laittaa aitauksen sisäpuolelle. Näiden lintujen nokka on tunnetusti hyvin vahva.

Parrots at Flamingo Gardens
Parrots at Flamingo Gardens

Saukko perhe
Saukot ovat todentotta tehneet flamingopuistosta oman kotinsa. He tykkäsivät esiintyä vierailijoille. Tämä saukkoyhteisöon yksi Yhdysvaltojen onnistuneimmista jälkikasvua tuottavista saukkojen suojelupaikoista. Yhteensä 34 jälkeläistä on vapautettu luontoon tai annettu toisille villieläinten suojelupaikoille. Kuvassa Fast Eddie, Bella, Patches ja Spanky.

saukkoperhe
Fast Eddie, Bella, Patches and Spanky at Flamingo Gardens

Riikinkukot
Riikinkukot kulkivat vapaasti puistossa, aivan niin kuin Korkeasaaressa. Riikinkukon sulkia ei saa kerätä täälläkään. Puistossa oli myös harvinainen valkoinen riikinkukko.

Riikinkukko
Peacock at Flamingo Gardens
valkoinen riikinkukko
Female and rare white peacock at Flamingo Gardens

Wray Museo
Puiston keskellä sijaitsee Floyd ja Jane Wrayn vuonna 1933 rakentama talo. Se toimii nykyään museona ja se on yksi vanhimmista alueen taloista. 1975 talosta tuli Everglades museo ja 1990 luvulla se kunnostettiin kotimuseokäyttöön, jossa vierailijat pääsevät näkemään miltä Etelä-Floridalainen koti näytti 30-luvulla.

Wray talo
The Wray House Museum at Flamingo Gardens

Puisto on sopivan kokoinen koko perheen vierailtavaksi. Mutta jos jalat väsyvät, puolen tunnin välein voi hypätä myös opastetulle juna-ajelulle ympäri puistoa.

Puisto on auki vierailijoille joka päivä. Lipun voi ostaa ennakkoon heidän nettisivuiltaan tai ovelta saavuttaessa. Puisto tarjoaa ilmaisen parkkipaikan vierailijoille. Puistossa vieraillessa ei tarvitse käyttää maskia ja sisätiloissa sen käyttöä kehotetaan mutta se ei ole pakollista.

Liput ja aukioloajat löydät täältä. Mukavaa Flamingopuistovierailua!

Alligator at Flamingo Gardens
Alligators at Flamingo Gardens. All pictures used in this article taken by Jonna Tuukkanen.