Helsinki Vantaan lentokentän muutostyöt ovat loppusuoralla. Lentoaseman uudistettu sisäänkäynti ja päivitetyt liikennejärjestelyt tulevat valmistumaan joulukuun alkuun mennessä.

Tämä on Finavian suurin kehityshanke ja joulukuun alussa matkustajat pääsevät vihdoinkin nauttimaan uudistetusta sisäänkäynnistä. Lentokentän taksi ja bussiasema, pysäköintihalli, sekä kehäratayhteys ovat olleet muutoksessa myös ja tulevat avautumaan matkustajille joulukuun 1. päivä.

Muutostöiden inspiraation lähteenä on toiminut Suomalainen luonto ja kädentaito kertoo Finavian tekniikasta, vastuullisuudesta ja turvallisuudesta vastaava johtaja Henri Hansson, Finavian lehdistötiedotteessa. Hansson jatkaa, että miljardin maksaneen muutoksen kotimaisuusaste on 90 %.

Lentokentän ehkä puhutuin ja odotetuin muutos on sisäänkäynnin puukatto. Lentokentän puukatto on kunnianosoitus Suomalaiselle arkkitehtuurille, sillä sen aaltoilevan muotoilun inspiraation lähteenä on toiminut Tapio Wirkkalan Ultima Thule veistos.

Saapuvat matkustajat pääsevät nauttimaan Kiviasetelmasta nimeltä Luoto. Asetelma kuvasta Suomalaista luontoa ja tuo palan saaristoa vilkkaaseen terminaaliin.

Helsinki Vantaan lentokenttä on ollut pitkään remontissa ja vielä joudutaan odottamaan hetki, ennen kuin lentokenttä on kokonaan valmis. Joulukuussa avautuvat uusi sisäänkäynti, tuloaula sekä matkakeskus. Liikennejärjestelyt sekä parkkitalo avautuvat matkustajien käyttöön myös.

Kevään 2022 aikana avautuvat parannetut lähtöselvityspisteet sekä uusi turvatarkastus. Kesään 2023 mennessä valmistuvat uudet matkatavaranluovutustilat sekä Schengen porttialueen palveluiden uudistustyöt.

Helsinki Vantaan lentokenttä tulee arkkitehtuurisesti olemaan upea, mutta muutostyöt tulevat vaikuttamaan positiivisesti myös lentokentän asemaan Euroopan tärkeimpien kenttien joukossa.