Ulkosuomalaisparlamentin 10. istunto 11. – 12.6.2021 kokoontuu etänä.

Suomi-Seuran ulkosuomalaisparlamentti (USP) on vuonna 1997 perustettu ulkosuomalaisyhteisöjen foorumi. Ulkosuomalaisparlamentti mahdollistaa ulkosuomalaisten kuulemisen. USP:n toiminta perustuu ulkosuomalaisyhteisöjen tekemiin aloitteisiin ja niiden edustajien istunnossa hyväksymiin päätöslauselmiin.

Ulkosuomalaisparlamentti on maailman suomalaisyhteisöjen (1) yhteistyöfoorumi, jonka istunnossa päätetään yhdessä tärkeistä asioista. USP tarjoaa ulkosuomalaisille yhteisöille (2) keskustelu- ja tiedotuskanavan, sekä Suomeen päin että heille itselleen. (3) Vaikuttajana USP toimii, kun parlamentin hyväksymät päätöslauselmat välitetään Suomen viranomaisille, lainsäätäjille ja muille päättäjille, jotta ulkosuomalaisten olosuhteet, näkökulmat ja parannusehdotukset voidaan huomioida paremmin.

USP:n 10. istunto kokoontuu etänä ja tuo yhteen 152 suomalaisyhteisöä 23 maasta. Osallistujia on yhteensä 265: 171 äänivaltaista edustajaa ja 94 tarkkailijaa. Maailmanlaajuiseen istuntoon on toimitettu ennätysmäärä (90) aloitteita.

Uusien ulkosuomalaisten yhteisöjen kannattaa tulla mukaan USP:n toimintaan! Onko asuinalueellasi maailmalla on jo USP-yhteisöjä? Suomi-Seura auttaa kiinnostuneita. Kansalaisuus ja kielitaito eivät ole vaatimuksina, vaan toiminta USP:n säännöt hyväksyneessä suomalaisyhteisössä. Lisätietoa: parlamenttisihteeri, Suomi-Seura ry, [email protected], +358 44 7109387.