Sarasota on paras paikka asua Floridassa ja 18:sta paras koko Yhdysvalloissa.

U.S. News & World Report mukaan Austin, Texas on paras kaupunki asua ja elää Yhdysvalloissa.

Yhdysvaltain News and World Report, joka on maailman laajuinen viranomainen tiedottamisessa ja kuluttajaneuvonnassa, julkaisi tällä viikolla parhaat asuinpaikat Yhdysvalloissa vuonna 2019.

Uudessa julkaisussa arvioidaan maan 125 väkirikkainta suurkaupunkia, jotka perustuvat kohtuuhintaisuuteen, työpaikkojen mahdollisuuksiin ja elämänlaatuun.

Jo kolmas vuosi peräkkäin, Austin, Texas, tuli ensimmäiselle sijalle, Denver  toiseksi and Colorado Springs, Colorado, kolmanneksi. Fayetteville, Arkansas, tuli neljänneksi, and Des Moines, Iowa, sai viidennen sijan.

Vaikka enemmistö 25:stä parhaista kaupungeista sijaitsee keskellä Yhdysvaltoja, tech-boomilla on ollut alueellinen vaikutus Yhdysvaltojen länsirannikolla. San Francisco, Portland, Oregon ja Seattle, sijoittuivat sijoille 7,8,9, ja 10.

Sarasotan valttikortteja olivat mm. ympäri vuotinen lämpö, arvostetut rannat sekä kukoistava taide ja kulttuurinen kohtaaminen ovat tuoneet Sarasotaan paljon uusia eläkeläisiä ja perheitä, puhumattakaan julkisuuden henkilöistä (mukaan lukien Stephen King ja Rosie O’Donnell). Tämä lounais-Floridan alue, joka on noin tunnin päässä Tampasta ja kaksi tuntia Orlandosta, houkuttelee uusia asukkaita. Sarasotasta löytyy paljon hyviä ravintoloita ja runsaasti ostosmahdollisuuksia.

Elämistä Sarasotassa asukkaat kutsuvat paratiisiksi, sekoitettuna hieman todellisuutta.  Liikenneruuhkat ovat kuitenkin yleistymässä, sillä väkiluku on huomattavasti kasvanut alueella. Ne, jotka asuvat, työskentelevät tai käyvät Sarasotan keskustassa, näkevät rakentamisen paljouden, mm.nostureita, sillä alue laajenee ja uudistuu sen mukaan kun asukasluku kasvaa, mukaan lukien ennätyksellinen määrä turisteja jotka ovat löytäneet alueen.

Kuitenkin, kun Sarasotan yhteisö kukoistaa, niin myös sen talous. Sarasota tarjoaa merkittäviä työmarkkinoita terveydenhuollossa, pienyrityksissä ja matkailussa työskenteleville.