Suomi Talon Puheenjohtaja Marko Aho

Floridan Lantanassa sijaitsevalla Suomi Talolla on hiljaista tähän aikaan vuodesta. Maailmanlaajuisen koronavirus pandemian vuoksi lumilinnut olivat pakotettuja lähtemään aikaisemmin kotiin maan rajojen sulkeuduttua. 

Tapasin Suomi Talon uuden puheenjohtajan Marko Ahon Suomi Talolla vaimonsa Päivin kanssa. Nuori aviopari tapasi kuusi vuotta sitten Suomessa Päivin ollessa lomalla siellä. Markolla on Suomessa kolme lasta, joita hän käy tapaamassa useamman kerran vuodessa. Päivillä on kaksi aikuista lasta jotka asuvat Yhdysvalloissa. Rakkaus ei tunne välimatkaa ja heidän suhteensa jatkui etänä joka johti avioliittoon.

Etäsuhde jatkui Skypen välityksellä päivittäin ja Marko vieraili Päivin luona lomillaan. Floridassa lomalla ollessaan he ihastuivat Palm Beach Countyyn ja muuttivat Boynton Beachille vuonna 2017. 

Marko on koulutukseltaan laskentatoimen merkonomi ja oli Suomessa asuessaan töissä Finavialla 17 vuotta tietotekniikan alalla. Hänellä onkin laaja käsitys siitä mitä tietotekniikalla voi tehdä. 

Floridaan muutettuaan Marko ja Päivi liittyivät Suomi Talon jäseniksi ja aloittivat heti aktiivitoiminnan talossa. Marko ehti olla talon hallituksessa jo mukana vuoden ennen valitsemistaan puheenjohtajaksi. Hän ei ole sukua Suomi Talon edelliselle puheenjohtajalle Sirpa Aholle vaikka heillä on sama sukunimi.

Markolla on halu ja visio tuoda uusia positiivisia muutoksia Suomi Talon jäsenille ja turisteille, sekä uutta järjestettyä toimintaa myös nuoremmalle sukupolvelle, nuorille suomalaisille turisteille, toisen polven amerikan-suomalaisille ja kaikille niille jotka ovat kiinnostuneita suomalaisesta kulttuurista. Tulevaisuuden suunnitelmissa olisi asettaa isoon saliin suuri elokuvakangas jotta voitaisiin kokoontua yhteen katsomaan jääkiekko-,koripallokisoja, Formula1 kisoja, elokuvia, ym kiinnostavaa.

Tämän hetkisen koronavirus pandemian aikana myös Suomi Talon tulevan kauden ohjelma on epävarma. Jos Yhdysvaltojen rajat pysyvät suljettuina vielä syksyllä kun sesonki alkaa, ohjelma muuttuu radikaalisesti sillä vierailijat jotka ovat lupautuneet tulemaan esiintymään Suomi Talolle eivät pääse Estalla Yhdysvaltoihin. Jos sinulla on tiedossa mahdollisia paikallisia halukkaita esiintyjiä laita viestiä [email protected] tai [email protected].

Suuria investointeja Suomi Talolla ei tulla tekemään vallitsevan koronaviruspandemian aikana jotta turvattaisiin talon talous tänä aikana.

Kaipaisimme Suomi Talon jäseniltä, lukijoilta ja Suomi Talon ystäviltä uusia aloitteita tulevaa kautta ajatellen. Pysykää terveinä ja nauttikaa kesästä turvallisuus ohjeita noudattaen tänä koronavirus pandemian aikana. 

Nähdään Suomi Talolla!