Suomen matalat koronatartuntalukemat ovat tuoneet mukanaan elokuvaohjaajia ympäri maailmaa kuvaamaan elokuviansa Suomessa. Mutta miten he löysivät meidät?

Business Finlandin tavoitteena on edistää erilaista yritystoimintaa Suomessa ja viime vuonna käyntiin pyörähtänyt audiovisuaalisen alan tuotantokannustin on ollut onnistunut kampanja. Projektin tavoitteena on herätellä kansainvälistä kiinnostusta Suomea kohtaan tuotantomaana, sekä edistää yritysten kehitystä, kasvua ja kansainvälistymistä. Ja kiinnostus on herännyt elokuvamaailmassa ja miksi ei, löytyyhän Suomesta paljon erilaista maastoa missä kuvata sekä upeat neljä vuodenaikaa.

Kaksi amerikkalaista, sekä yksi englantilainen tuotantoyhtiö on jo aloittanut elokuvien kuvaamisen Suomessa vuoden 2021 aikana. Matalat koronaviruslukemat tekevät Suomesta turvallisen ja tuottoisan kuvausmaan uutisoi Euractiv uutissivusto.

Vielä ei ole nähty 50 miljoonan elokuvabudjetteja, mutta useampi pienemmällä budjetilla toimiva tuotantoyhtiö on ollut kiinnostunut. Pienemmän budjetin omaavat yhtiöt myös suosivat paikallista elokuva-alan työntekijöitä, mikä on tietysti Suomelle hyvä. AV-tuotantokannustin on korkeimmillaan 25 % hyvitys mikä keskittyy Suomessa toteutetun elokuvan kuluihin kuten esimerkiksi tilavuokrat Suomessa ja tuotantoon liittyvät ostot. Tämä on tarkoitettu pitkille elokuville, dokumenteille sekä suomalaisille, että ulkomaisille tuotantoyhtiöille. Mainokset tai markkinointituotannot eivät kuulu tämän kannustimen alaisuuteen.

25% kannustin tuntuu monessa budjetissa varmasti ja toivottavasti ensi vuonna pääsemme näkemään useammankin Suomessa kuvatun elokuvan.