Suomen tv-kanavien katsominen ulkomailta (Yle, mtv, Ruutu)

Jos asut tällä hetkellä Floridassa tai muualla Yhdysvalloissa ja haluaisit katsoa suomalaista televisiota, niin hätä ei ole tämän näköinen. On olemassa yksinkertainen ratkaisu katsoa Suomen televisiokanavien suoratoistopalveluita ja vieläpä täysin laillisesti! Kyseinen ratkaisu on VPN-sovellus. Mutta mikä on VPN?

TÃstä¤ artikkelista löydät VPN-SUOMI.fi toimituksen kirjoittamat ohjeet Suomen tv-kanavien katseluun ulkomailta. Tämän lisäksi selitämme yksinkertaisesti, miten VPN toimii.

Ohjeet Suomen tv-kanavien katseluun ulkomailta

Alta löydät helposti seurattavat step-by-step -ohjeet suomalaisten tv-kanavien streaming-palveluiden katseluun ulkomailta.

Yle Areena

Suomen suosituin netti-tv on Yle Areena. Livelähetykset ja videokirjasto aukeaa myös maailmalta näillä ohjeilla.

 1. Katso Yle Areenan kanssa toimivat VPN-sovellukset VPN-SUOMI.fi Yle Areena -sivulta.
 2. Tilaa tai avaa VPN-sovellus.
 3. Käynnistettyäsi VPN-sovelluksen yhdistä se valikosta Suomen sijaintiin.
 4. Avaa Yle Areena osoitteessa https://areena.yle.fi/tv.
 5. Nyt pystyt seuraamaan Yle Areenan ohjelmistoa Yhdysvalloista ja muualta maailmasta.

MTV Katsomo

Katsomo, eli nykyinen mtv-palvelu tarjoaa suomalaisia huippusarjoja, uutiset ja silloin tällöin jopa ilmaista SM-liigaa. Esimerkiksi Salatut elämät näet vain täältä. Avaa kanavan tarjonta myöss USA:sta näillä ohjeilla.

 1. Katso mtv-palvelun (Katsomon) kanssa toimivat VPN-sovellukset VPN-SUOMI.fi mtv-palvelu / Katsomo -sivulta.
 2. Tilaa tai avaa VPN-sovellus.
 3. Käynnistettyäsi VPN-sovelluksen yhdistä se valikosta Suomen sijaintiin.
 4. Avaa MTV Katsomo osoitteessa https://www.mtv.fi.

Nelonen Ruutu

Ruutu on kaikille varmasti tuttu Nelosen nettisaitti. Seuraa tämän ohjeen avulla huippusuosittuja ohjelmia, kuten Haluatko miljonääriksi tai Selvityjät Ruutu.fi:ssä myös maailmalta.

 1. Katso Ruutu.fi:n kanssa toimivat VPN-sovellukset VPN-SUOMI.fi Ruutu -sivulta.
 2. Tilaa tai avaa VPN-sovellus.
 3. Käynnistettyäsi VPN-sovelluksen yhdistä se valikosta Suomen sijaintiin.
 4. Avaa Ruutu osoitteessa https://www.ruutu.fi.
 5. Nyt pystyt seuraamaan Ruudun ohjelmistoa Yhdysvalloista ja muualta maailmasta.

VPN mahdollistaa muiden maiden ohjelmatarjonnan lisäksi huippu-urheilun seuraamisen ilman kanavapakettia (Formulat, NHL, KHL, UEFA Mestarien Liiga). Voit myös säästää satasia lentojen ja hotellien varauksissa, VPN-sijaintia vaihtamalla.

VPN

VPN-sovellus (eng. Virtual Private Network, suom. virtuaalinen erillisverkko) on ohjelma, jonka avulla Internetin käyttäjän on mahdollista muuttaa verkossa näkyvää fyysistä sijaintiaan (IP-osoitetta) virtuaalisesti. Jokaisella verkkoon yhdistetyllä laitteella on fyysisen sijaintinsa perusteella määräytyvä IP-osoite, jonka perusteella on mahdollista nähdä missä päin maailmaa ko. laite sijaitsee. Mutta miten VPN-liittyy televisio-ohjelmien seuraamiseen?

Kuten tiedämme, niin monilla tv-kanavilla kuin myös suomalaisilla on omat netissä toimivat suoratoistopalvelunsa, joiden kautta pystyy seuraamaan kanavien ohjelmistoa. Mutta koska jokaisen kanavan ohjelmisto on lisensoitu näytettäväksi ainoastaan suomalaiselle yleisölle, niin näiden suoratoisto- tai streaming-palveluiden näkyvyys on rajattu ainoastaan Suomen rajojen sisällä oleville IP-osoitteille. Eli jos laitteesi tai nettiyhteytesi ei fyysisesti sijaitse Suomessa, et pysty katsomaan näiden kanavien ohjelmia.

Siinä VPN-sovellus astuu kuvioihin. VPN-palveluun kuuluu eri maissa sijaitsevia palvelimia, joihin pystyt sovelluksen avulla yhdistämään ennen, kun nettiyhteytesi yhdistää sinut verkkoon. Eri maassa sijaitsevan palvelimen kautta luotu verkkoyhteys saa sinun verkossa näkyvän IP-osoitteesi näyttämään ulospäin siltä, että sijaitsisit kyseisessä maassa ja näin ollen pystyt katsomaan ulkomailta blokattua ohjelmaa. VPN-sovelluksen käyttö on täysin laillista ja helppoa.

Lisätietoa VPN-sovelluksista löydät nettisivuiltamme VPN-SUOMI.fi sekä Facebook-sivuiltamme.