Uran vaihto ja nuoren graafisen suunnittelijan Amerikkalainen unelma

 

Suomalainen Helmi Kemppainen on matkustellut ympäri maailmaa intohimonaan matkustaminen, kulttuuri ja kutsumuksensa löytäminen. Aloitettuaan uransa digitaalisena markkinoijana siirtyi Helmi kohti graafista suunnittelua vuonna 2018. Kemppainen elää nyt ‘Amerikkalaista Unelmaansa’ Floridan auringonpaisteessa. Laajan kulttuurikokemuksen ja monipuolisen akateemisen taustan omaava Helmi työskentelee nyt mainostoimistossa, joka ruokkii hänen luovaa intohimoaan.

 

Helmi Kemppainen

Miami Beach, Florida, Yhdysvallat – Uran vaihtaminen vaatii paljon itseluottamusta, omistautumista ja intohimoa kohti tavoitteitaan. Helmi aloitti uransa markkinoinnin alalla ja on nyt siirtynyt urallaan kohti luovempaa ja taiteellisempaa graafisen suunnittelijan roolia ranskalaisomisteisessa mainostoimistossa Xposure Advertising. Hän ryhtyi suunnittelijaksi lähdettyään vihdoin tavoittelemaan lapsuuden intohimoaan taidetta kohtaan. Positiivinen palaute ohjaajilta ja koulutovereilta muotoilukoulussa Firenzessä Italiassa lisäsi Helmin luottamusta luovan uravalinnan olleen hyvä ratkaisu.

Rohkaistakseen muita nuoria ja aloittavia suunnittelijoita Helmi toteaa: ”Se, mikä on myös auttanut, on ymmärrys siitä, ettei minun tarvitse olla täydellinen. Se, mitä voin tehdä, on olla aidosti kiinnostunut asiakkaiden projekteista, esittää kysymyksiä, tutustua heihin ja heidän brändiinsä, ja tehdä sitten parhaani.” Visuaalisena henkilönä, nauttii Helmi eniten luovan vapauden sallivista projekteista, ja kun projekti hyväksytään, on tunne erittäin palkitseva. “On niin palkitsevaa saada hyvää palautetta omin käsin tehdystä työstä, johon on voinut käyttää taitojaan ja kun lopputulos on alunperin lähtenyt omasta mielikuvituksesta”, hän kertoo.

Helmin neuvona on ottaa riskejä ja toteuttaa unelmansa neuvoessaan muita, jotka harkitsevat uranvaihtoa tai muuttoa Yhdysvaltoihin. Mikäli huomaat usein ajatelleesi että ‘mitä jos’, on todennäköistä, että asiaan ryhtyminen on lopulta sen arvoista. Jokaisen tulisi hyödyntää täysi potentiaalinsa ja selvittää, mitä elämällä on itselle luvassa, jos vaan uskaltaa lähteä kokeilemaan.

Uudessa työssään, saa Helmi tänä päivänä työskennellä arvostettujen tuotemerkkien parissa. Asiakkaina ovat muun muassa Ralph Lauren, Giorgio Armani, L’Oreal, ja YSL. Toimistossa työskenteleminen antaa Helmille mahdollisuuden ruokkia luovaa puolta ja elää intohimoaan suunnitteluun ja taiteeseen. Unelmiensa seuraaminen on ehdottomasti tuottanut tulosta ja saattanut hänet tavoittelemallensa urapolulle.

Muistellessaan pitämäänsä ensimmäistä taidenäyttelyä 9-vuotiaana, on Helmillä nyt suuria tulevaisuuden suunnitelmia. Hän haluaa laajentaa osaamistaan pisteeseen, jossa hän pystyisi luomaan oman brändin. Lähitulevaisuudessa, aikoo hän myös laajentaa tällä hetkellä pienimuotoisena toimivaa taidemyynti bisnestä. Miamissa Kemppainen viihtyy oikein hyvin – vuoden ympäri paistava aurinko ja kansainvälinen ympäristö herkullisine ruokineen tarjoaa joka päivälle jotain uutta ja iloitsemisen arvoista!

Kuva ja teksti: Helmi Kemppainen