Pieni taloni valtatiellä

Hei, olen Elina. Tervetuloa seuraamaan matkaani mieheni Heikin kanssa Pohjois-Amerikan halki. Blogissani pääset kurkistamaan kulissien taakse, minkälaista elämä on tien päällä.

Tiistai 6. Huhtikuuta 2021 Pitkä ajopäivä

Aamu oli vielä pimeä, kun heräsimme. Kuun sirppi taivaalla ja pihavalot olivat valaisemassa askeleitamme huoltamon sisälle. Äkkiä aamu kuitenkin valkeni ja vajaan tunnin päästä oli jo aika valoisaa. St. Louisin kaarikin oli matkamme varrella.

 

Sillalla tulimme Missourin puolelle.

 

 

 

Suomalaisittain mielenkiintoinen nimi lääkärillä ja katuvaloissa oli siniset valot varressa.


Purkupaikalla meni vähän aikaa miettiessä, että mitkäs pylväät jätetään siihen paikkaan, kun värikoodi ja pylväiden määrä ei pitänytkään paikkaansa. Pylväiden päät on värjätty eri värisiksi ja sen mukaan on helppo jättää oikeat pylväät kyydistä pois. Aikamme laskettuamme eri värisiä pylväitä ja tutkittuamme pylväiden koodinumeroita tulimme oikeaan ratkaisuun ja oikeat pylväät nostettiin lavalta pois. Tarvikelaatikossa oli oikea väri. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun värikoodi oli väärin.

Tämän kuorman jälkeen oli vain ajamista. Seuraavat purkupaikkamme ovat Texasissa. Emme ehdi sinne tänään. Huomenna neljä purkupaikkaa Dallasin seudulla. Jääköhän meille huomenna aikaa tavata ystäväämme minun kotipitäjästäni? Olimme yläasteella samaan aikaan ja pyörimme samoissa porukoissa teininä. Heikki oppi tuntemaan hänet myöhemmin omien harrastustensa kautta. Pieni on maailma!

Tietyömaita riitti tällekin päivälle. Välillä oikea kaista kiinni, välillä vasen. Poliisejakin on hyvä väistellä viereiselle kaistalle, jottei aja liian läheltä ja saa sakkoja. Tien päällä näkee kaikenlaisia kuormia. Tämä sentään kunnolla kiinnitetty. Kyltti kertoi, ettei tuolla rekkojen parkkipaikalla ollut sisätiloja, mutta kyllä siellä näkyi vessarakennus olevan. Olisimme voineet taas piipahtaa euroopassa. Michiganissakin on Hollanti-niminen kylä/kaupunki. Onkohan tässä Hollannissa yhtä paljon tulppaaneja kuin Michiganissa olevassa?