Hei, olen Elina. Tervetuloa seuraamaan matkaani mieheni Heikin kanssa Pohjois-Amerikan halki. Blogissani pääset kurkistamaan kulissien taakse, minkälaista elämä on tien päällä.

Lauantai-Sunnuntai 1-2.5.21 Salt Lake City

Matkamme kohti Salt Lake Citya alkoi vasta yhdeksältä aamulla. Olimme sopineet ystäväni Elinan kanssa, että olemme SLC:ssa siinä yhdeksän maissa paikallista aikaa, ja hän tulee meitä hakemaan heille. Elina oli niin ystävällinen, että hän lainasi autonsa meille kahdeksi päiväksi.

Matkallamme ajoimme kiemuraista tietä pitkin. Joki kulki taas vieressämme, kuten junaratakin. Otin kuvan kartasta, missä näkyy, kuinka junarata on pitänyt tehdä aika mutkaiseksi, että se on voitu tehdä kulkukelpoiseksi.

Oli taas mielenkiintoista nähdä vihreää kalliota, kuten punaistakin.

 

Saavuimme perille ja rekka piti tankata. Viereisellä tankilla olikin aika maaston värinen rekka.  Iltapäivällä kiertelimme kaupunkia ja oli mielenkiintoista nähdä, miten pyöräilijöille oli omia liikennenmerkkejä ja ajokaistoja. Kiersimme mm. kongressitalon, jonka ympärillä oli kiva puisto. Kävimme katsomassa myös kaupungin suurimman kirkon. Se oli remontin alla.

Illalla menimme ensin Elinan ja Stevenin luokse ja sitten Birgenin ja Anken luokse illalliselle.

Saimme pysäköidä Elinan auton kuorma-autopysäkille yöksi, mutta tarvitsimme ensin luvan siihen. Se oli ilmainen.

Sunnuntai
Heikki katsoi ensin Formula 1- kisan. Sen jälkeen ajoimme takaisin Elinan ja Stevenin luokse paistamaan piirakoita. Heikki sai kissasta kaverin!
Steven oli rohkea ja uskalsi kokeilla, kuinka piirakoita yhdistellään. Elina oli tehnyt riisipuuron jo eilen illalla jäähtymään. Sehän pitää olla kylmää ennen kuin laitetaan taikinan päälle.
Munavoi piirakoiden päällä on niin hyvää!
Iltapäivällä lähdimme vuorille patikoimaan koko porukalla: Elina, Steven, Elliott, Anke, Birger ja Phil.
Liikennevalot pyöräilijöille! En ole ennen nähnytkään.
Kävimme autolla vähän ylempänä katsomassa lunta ja matkalla alas kahvilassa juomassa kahvia ja kuumaa kaakaota, mikä ei ollut kuumaa, kun pillillä pystyi juomaan. Söimme myös omenapiirakkaa.
Suurkiitos Elinalle ja Stevenille, kun lainasitte autoanne ja piditte meistä hyvän huolen. Oli myös mukava tutustua Ankeen ja Birgeriin. Seuraavaan kertaan!

 

 

 

Jos haluat lukea lisää minun Amerikan kiertueesta, linkki aikaisempiin blogeihin ja tietoa minusta löytyy täältä.