Puhutko suomea ja haluatko työskennellä nuorten kanssa? Salolammen suomenkielinen kylä kauniissa Bemidjin kylässä Minnesotassa etsii kesäleirille vuodelle 2022 opettajia ja ohjaajia, jotka osaavat suomea ja englantia.

Tehtäviin kuuluu suomenkielen oppituntien suunnittelu ja toteuttaminen sekä erilaisten leiritoimintojen johtaminen, joissa ohjaajat voivat käyttää omaa luovuuttaan houkutellakseen opiskelijat oppimaan. Opetusta voi tapahtua esimerkiksi leipomisessa, askartelussa, pallopeleissä, saunassa tai lasten seurassa laulamassa juhannuskokon ympärillä.

Tätä ainutlaatuista leiriä tukevat Concordia Language Villages, Finlandia Foundation National ja Salolampi Foundation, voittoa tavoittelemattomat järjestöt, jotka ovat omistautuneet suomen kielen ja kulttuurin tukemiseen Yhdysvalloissa. Salolampi pyrkii ”lähettämään” amerikkalaisia opiskelijoita Suomeen tarjoamalla täysin mukaansatempaavan kokemuksen. Järven rannalla on perinteinen suomalainen arkkitehtuuri, joka luo aidon suomalaisen kylän. Se on erityinen paikka Yhdysvalloissa, jossa leirin ohjaajat puhuvat suomea ja lapset, joita kutsutaan kyläläisiksi, osallistuvat suomen kielen tunneihin ja toimintaan päivittäin. Lisäksi tarjolla on laaja valikoima herkullisia ja perinteisiä suomalaisia ruokia.

Työtarjous kestää kuusi viikkoa, ja alkaa kesäkuusta 2022 heinäkuun puoliväliin 2022. Opettajat saavat kilpailukykyisiä stipendejä sekä täysihoidon (huoneen ja ateriat).

Dean Iida Tervola-Hultberg and Lydia
Dean Iida Tervola-Hultberg and Lydia

Jatkuvasta Covid-19-pandemiasta huolimatta Salolampi on sitoutunut tarjoamaan henkilökohtaista kieltenopetusta ja ryhtynyt kaikkiin varotoimiin oppilaidemme ja opettajiemme turvaamiseksi. Lisätietoja osoitteesta http://www.concordialanguagevillages.org/youth-village-life/preparing-for-camp/parent-information/healthcare/covid

Lisätietoja avoimista toimista saat Salolampi -dekaanilta Amy ”Iida” Tervola Hultbergiltä [email protected] ja osoitteesta: http://www.concordialanguagevillages.org/