Risteillessäni Royal Caribbean laivalla Adventure of the Seas päätin tehdä jotain poikkeuksellista, sillä olimmehan jo pysähtyneet useilla Caribbean saarilla ja laiva seilasi seuraavan vuorokauden merellä.

Ilmoittauduin ”All access Ship Tour” ja täytyy sanoa että se oli mitä mielenkiintoisin kierros laivalla. Meitä oli 20 hengen ryhmä jotka jännittyneinä odottelimme kierroksen alkua. Laiva on rakennettu Suomessa Turun Masa-Yardsin telakalla vuonna 2001 ja siinä on 6 Wärtsilän moottoria. Laivan kapasiteetti on 3835 henkilöä plus miehistön jäsenet 1185.

Ruokailu viidelletuhannelle henkilölle

Aloitimme kierroksen tapaamalla Pääkeittiömestarin ja hänen henkilökuntansa ravintolassa. Pääkeittiömestarin alaisena toimii 350 ravintolatyöntekijää. Hänen työpäivänsä alkaa jo klo 6.00 aamulla laadunvalvonnalla kaikkien alukseen toimitettujen tuotteiden osalta. Kaikki ruoka valmistetaan laivalla, myös leipä ja leivonnaiset leivotaan päivittäin laivan omassa leipomossa. Ruoka-annoksia esim. lihaa ei esipaisteta ja lämmitetä vaan Royal Karibbealla kaikki ruoka valmistetaan alusta loppuun juuri ennen tarjoilua, jolloin se tarjoillaan kuumana ja juuri paistettuna. Laivalla on pääravintoloiden lisäksi yli kaksikymmentä eri ruokailupistettä. Laivan 22 keittiömestaria, 220 kokkia ja 100 ravintolahenkilökunnan työntekijää varmistavat että jokainen matkustaja tulee olemaan tyytyväinen laivan ruokailuun.

Keittiömestari työssään

 

Elintarvikevarastot, jätteenpolttolaitos ja pesula

Ravintolasta siirryimme muutaman kerroksen alaspäin laivan ensimmäiselle kannelle, joka on merenpinnan alapuolella ja jota kutsutaan I-95, eikä turhaan, sillä siellä isot trukit kuljettavat tavaroita paikasta toiseen ja tällä kannella on ainoa avoin kulkuväylä laivan keulasta perään asti.

”I-95” laivan ensimmäisellä kannella.

Elintarvikkeet joita säilytetään valtavissa kylmävarastoissa tilataan kaikki Fort Lauderdalesta. Kerrosta ylempänä toimii jätteenpolttolaitos ja pesula jonne siirryimme kapeita rappusia pitkin. Kaikki laivasta tulevat jätteet lajitellaan ja toimitetaan sinne.

Elintarvikkeiden kylmähuone

 

Aluksella käytetään paljon nesteitä joka päivä. Jopa ilmanvaihtojärjestelmillä, jotka on suunniteltu vähentämään veden tuloa kylpyhuoneen hanasta ja suihkusta. Alus käyttää keskimäärin 150-180 litraa vettä matkustajaa kohden päivässä.

Ruuan jätteet(jotka on jo puristettu nestemäiseksi) ja likainen vesi keittiöistä, pesuloista ja kylpyhuoneista sekoitetaan ensin tarkasti mitatuissa mittasuhteissa ”mustan veden” WC-jätteeseen ja hyödylliset aerobiset bakteerit sulattavat jäljelle jäävän lietteen varastosäiliöissä. Jäljelle jäävä neste desinfioidaan UV-säteilyllä kloorin sijaan, jotta se ei olisi haitallista meren elämälle. Koska se on niin puhdasta, jotkut satamat ovat hyväksyneet että puhdistettu vesi voidaan vapauttaa mereen 19 kilometriä rannasta. Noin kolme tonnia kiinteää jätettä, joka on jäänyt alkuperäisestä 1200 tonnista jätettä päivässä, poltetaan tai suljetaan, kunnes se voidaan purkaa.

Jokaisella aluksella on oma ympäristövirkailija ja miehistö vastaa omasta kierrätyksestään. Hytti henkilökunta esimerkiksi erottaa paperit, muovit, metallit ja lasit eri kierrätysastioihin. Kaikki lasit – tuhannet juomapullot mukaan luettuina – on erotettu värien mukaan ennen rikkomista ja puristepakkausta. 

Pullojen kierrätys laivalla

Jätteiden kierrätyslaitoksessa valtava kone rikkoo pullot herneen kokoisiin pelletteihin, hydrauliikka puristaa pahvia ja alumiinia lohkoiksi, ja polttouunit polttavat ei-kierrätettävää jätettä. Kaikki paperi, paitsi elintarvikkeiden saastuttama paperi, pailataan ja laitetaan kierrätykseen. Pahvi on suurin kiinteiden jätteiden määrä, joka myös erotetaan, sidotaan, pailataan ja viedään maihin.

Paperin kierrätys

Risteilyalusten jätteiden käsittelemistä säännellään tiukoilla kansainvälisillä merenkulkulaitoksilla (joita hallinnoi Lontoossa toimiva kansainvälinen merenkulkujärjestö – Yhdistyneiden Kansakuntien virasto).

Pesula joka on samalla kannella jätepuhdistamon kanssa, hoidetaan kaikki laivalla olevien liinavaatteiden pesu ja mankelointi. Valtavat monta sataa kiloa pyykkiä imaisevat pesukoneet jyrisevät pesulassa. Siellä sijaitsee myös monta metriä leveät mankelit, joille pesulatyöntekijät syöttävät lakanoita lakkaamatta. Mankeloinnin yhteydessä työntekijä erottelee rikkinäiset liinavaatteet muista. Risteilijä voi myös halutessaan lähettää pesulaan omia vaatteita pestäväksi ja silitettäväksi maksua vastaan.

Mankelointia

Laivan kontrollihuone ja silta (ohjaamo)

Laivan kontrollihuone sijaitsee pari kerrosta matkustajakannen alapuolella ja sinne pääsi vain tiukasti kontrolloidun vartioinnin läpi. Jokainen ryhmän jäsen joutui käymään läpi henkilökohtaisen tarkastuksen jossa vartija tutki ettei kenelläkään ollut minkäänlaisia aseita. Valokuvaus oli kuitenkin sallittua niin laivan kontrollihuoneessa kuin sillallakin. Kontrollihuoneessa oli suuret määrät tietokoneita, näyttöjä ja ohjauspaneeleita joiden näytöiltä insinöörit seurasivat laivan moottoreiden käyntiä sekä muita laivan ohjaukseen vaikuttavia tekijöitä. Kontrollihuoneen kerrottiin olevan laivan sydän. 

Laivan kontrolli huone

Sokerina pohjalla pääsimme laivan sillalle. Silta sijaitsi 10s kannella ja sieltä oli mahtavat näkymät aavalle merelle sekä laivan helikopteri kannelle. Kapteeni ei sattunut olemaan paikalla ja ruotsalainen varakapteeni vastaili mielellään kysymyksiimme. Kysyttäessä miten kovalla myrskyllä laiva pysyy tasapainossa, johon varakapteeni kertoi aluksella olevan ylimmääräiset hydraalisesti toimivat vakaajat jotka voidaan tarvittaessa laittaa käyttöön jolloin ne työntyvät ulos laivan molemmilta puolilta vesirajassa ja tasoittavat laivan käynnin. Kahden tunnin kierroksen aikana saimme kuulla paljon mielenkiintoista asiaa ja suosittelen ”All Access Ship Tour” jokaiselle jota kiinnostaa laivan toiminnasta ”kulissien takaa”.

Royal Caribbealle valmistuu kaksi uutta laivaa Turun telakalta, Suomesta josta ne luovutetaan vuonna 2022 ja 2024.

Silta
« 1 annettu 2 »