Home Covid-19 Tiedot Rokotetodistus poistaa tarpeen negatiivisesta testituloksesta

Rokotetodistus poistaa tarpeen negatiivisesta testituloksesta

0
376
Vaccine card and travel

Rokotetodistus tulee poistamaan tarpeen negatiivisesta testituloksesta kaikilta Suomeen tulevilta matkustajilta.

Kaikilta Suomeen tulevilta matkustajilta on vaadittu negatiivinen COVID-19 testitulos tai lääkärintodistus sairastetusta koronaviruksesta maahanpääsyn edellytyksenä, mutta tähän on tulossa muutos toukokuun aikana.

Finnair ilmoitti, että negatiivisen testituloksen sijasta voi matkustaja näyttää rokotekorttinsa saadusta COVID-19 rokotteesta. Tämä uusi käytäntö astuu voimaan toukokuun 11. päivä alkaen.

Suomeen matkustavan henkilön ei tarvitse myöskään olla kokonaan rokotettu, maahan pääsyyn riittää, jos on saanut ensimmäisen annoksen koronarokotetta. Rokotteen saamisesta tulee olla kuitenkin vähintään 21 päivää ennen matkustamista Suomeen, ilmoittaa Finnair lehdistötiedotteessaan.

Hyväksytyt koronarokotteet:

  1. Maailman terveysjärjestön tai
  2. Euroopan lääkeviraston hyväksymät koronarokotteet

Tarkista että rokotekortissasi on seuraavat tiedot:

  • Nimi
  • Syntymäaika
  • Rokotteen nimi
  • Rokotteen antamispäivämäärä
  • Rokotteen atamispaikka (esim. Walgreens tai Publix)
  • Rokotetodistuksen myöntäjä

Jos et ole saanut vielä rokotetta ja suunnittelet matkustamista Suomeen, huomio että siinä tapauksessa tulee sinulla olla negatiivinen koronatestitulos tai lääkärintodistus aiemmin sairastetusta koronaviruksesta.

Kortista kannattaa ottaa esimerkiksi valokopio arkistoon ja se on hyvä myös skannata tietokoneellesi, jotta sinulla on siitä tallessa myös elektroninen kopio. Matkustamisen lisääntyessä tulet kantamaan rokotekorttiasi mukanasi ja se on hyvä suojata, jotta kulmat eivät ole hiirenkorvilla. Office Depot ja Staples yritykset ilmoittivat, että he laminoivat asiakkaittensa COVID-19 rokotekortit ilmaiseksi.

Toki, vie kortti laminoitavaksi vasta sitten kun olet saanut molemmat rokoteannokset!