Rokoteikää alennetaan jälleen Floridassa

0
180

Kuvernööri Ron DeSantis ilmoitti, että alkaen huhtikuun 5.päivä, kaikki yli 18 -vuotiaat Floridalaiset ovat oikeutettuja saamaan COVID-19 rokotteen.

DeSantis ilmoitti 25. maaliskuuta, että Floridan taktiikka rokottaa ensiksi vanhempi väestö on ollut toimiva ja 3.2 miljoonaa yli 65 vuotiaista on jo rokotettu. Presidentti Biden asetti aikaisemmin koko maata koskevan rajan, että kaikilla yhdysvaltalaisilla aikuisilla, ikään, ammattiin, sairauteen tai mihinkään muuhun rajoitukseen katsomatta, pitää olla oikeus asettua jonoon rokotteen saamiseksi toukokuun 1.päivään mennessä (2021). Biden sanoi, että se ei tarkoita, että kaikki Yhdysvaltalaiset ovat rokotettuja siihen mennessä, ainoastaan, että kaikilla tulee olla oikeus ilmoittautua asettua johoon, jotta voi saada rokotteen.

DeSantis mainitsi YouTube videossa, että Floridassa tullaan laskemaan ikärajaa entisestään. Alkaen maanantaina 29. maaliskuuta, ikäraja alentuu 50 vuodesta 40 ikävuoteen ja huhtikuun 5. päivä, kaikki 18 vuotta täyttäneet floridalaiset voivat asettua jonoon rokotteen saamiseksi.

DeSantis jatkaa videotiedotteessaan, että noin 70% 4.4 miljoonasta Floridassa asuvasta vanhuksesta on nyt rokotettu ja edistystä on tapahtunut muissa ikäryhmissä myös. Sairastumiset COVID-19 virukseen ovat vähentyneet vanhusten keskuudessa ja tämän hyvän tilanteen halutaan jatkuvan.

Floridassa on tehty paljon töitä että rokotteita on saatu jaettua myös vähäosaisemmille aluille. Yhteistyötä on tehty muun muassa seuraavien apteekkien ja liikeketjujen kanssa: Publix, CVS, Sam’s Club, Walmart, WinnDixie ja uusi rokotepaikkoja avautuu jatkuvasti. Florida on myös huolehtinut siitä, että ihmiset jotka eivät pääse liikkumaan kotoaan ovat saaneet rokotteen. Tähän ryhmään on kuulunut muun muassa liikuntarajoitteiset vanhukset, holokaustista selviytyneet sekä sotaveteraanit.

Lähde: Kuvernööri Ron DeSantis YouTube kanava