Perintä- ja verotusasiat: Suomi ja Usa

0
314

Finlandia Foundation National järjesti yhdessä Suomi-Seura Ry:n kanssa avoimen Zoom videopuhelun 19. lokakuuta 2021 ja keskeisenä teemana oli perintä- ja verotusasiat Suomen ja Yhdysvaltojen välillä.

Tämä todella informatiivinen tunnin kestänyt esitys sekä sen jällkeinen tiivis kyselytunti, vastasi varmasti monen Yhdysvalloissa asuvan Suomalaisen kysymyksiin verotuksesta sekä perinäasioista. Aiheen herättämä kiinnostus yllätti myös järjestäjät ja monen osallistujan kysymys jäi vastaamatta, mutta, onneksi Finlandia Foundation ystävällisesti jakoi yhteystietoja ja lisäinformaatiota, jotta jokainen voi hakea lisätietoa omaan henkilökohtaiseen tilanteeseensa.

Puhelun asiantuntijoina toimi:

Anne Nikula
Toimitusjohtaja sekä perustaja
Nikula Legal Law Office

ja

Ann-Christine Westerlund
Westmusa, inc., Tax ja accounting
Toimitusjohtaja sekä perustaja

Maria Voltaine toimi puhelun moderaattorina Finlandia Foundationin edustajana.

Anne Nikula kävi yksityiskohtaisesti läpi Suomen perintälakia ja ketä se koskettaa. Suomen ja Yhdysvaltojen välillä on paljon eroja, varsinkin juuri perintäasioissa. Annen lakifirma on Helsingissä ja voit olla heihin yhteydessä esimerkiksi perunkirjoitukseen liittyvissä kysymyksissä.

Ann-Christine Westerlund keskittyi enemmän verotukseen liittyviin asioihin ja miten Suomessa ja Yhdysvalloissa toimitaan eri tavalla esimerkiksi lahjaveron kanssa. Ann-Christine voi auttaa tilanteissa jos kaksoiskansalainen miettii esimerkiksi takaisin Suomeen muuttoa, mutta omistaa kiinteistöjä molemmissa maissa.

Usealla osallistujalla oli kysymyksiä juuri maiden välisissä eroavaisuuksista ja maakohtaisista verotuksista. Molemmat, Anne sekä Ann-Christine kehottivat olemaan yhteydessä oman alueen veroasiantuntijaan yksityiskohtaisissa kysymyksissä.

Jos et päässyt osallistumaan puheluun, ei hätää, Finlandia Foundation jakoi nauhoituksen:

Jos haluat enemmän tietoa Finlandia Foundationista, vieraile heidän nettisivuillaan tai ole yhteydessä Mariaan: Office@finlandiafoundation.org Ja samalla voit liittyä Finlandia Foundation National jäseneksi.

Kiitos Finlandia Foundation National ja Suomi-Seura ry puhelun järjestämisestä  ja tsemppiä kaikille vero- ja perintäasioiden selvittämiseen!

yhteystiedot