Palm Beach Countyssa koronavirusta vastaan annettavat rokotukset loppuivat hetkessä

0
38

Koronavirusta vastaan alettiin rokottamaan Floridassa mutta Palm Beach County Health Department mukaan ainoastaan 24 500 koronavirusrokotetta saapui lääniin ja ne loppuivat hetkessä. Näistä 20 000 saapui Joulukuun 23.päivä 2020 ja ainoastaan 4 500 rokotetta Tammikuun 4. päivä 2021. Kaksi Floridan osavaltion valitsemaa yhteisöä ovat saaneet erillisen rokote-erän suoraa Floridan osavaltiolta. King’s Point ja Century Village Boca Raton yli 65-vuotiaat asukkaat ovat saaneet rokotteen. Myös Century Village West Palm Beachin asukkaat tulevat saamaan rokote-erän myöhemmin. Kaikki jotka haluavat rokotteen tarvitsevat ajanvarauksen pistoksen saamiseksi.

Palm Beach Countyssa asuu noin 1.5 miljoonaa asukasta joista yli 65-vuotiaita on 24,4% kerrotaan United States Census Bureau websivulla. Kuitenkin ainoastaan murto-osa koronavirusrokotteista saapui Palm Beach Countyyn. Palm Beach County on väkiluvultaan Floridan kolmanneksi suurin lääni Miami-Dade ja Broward Countyn jälkeen.

Tällä hetkellä rokotuksen voivat saada vain sairaaloiden hoitohenkilökunta, vanhainkodin sekä pitkäaikaishoitolaitosten asukkaat ja henkilökunta sekä yli 65-vuotiaat asukkaat.

Wellington Regional Hospital oli yksi Palm Beach Countyn sairaaloista joka alkoi rokottamaan yli 65-vuotiaita asukkaita viime viikolla oman sairaalahenkilökunnan lisäksi. Ajanvaraukset loppuivat hetkessä ja lisää ajanvarauksia ei voida antaa ennen kuin lisää rokotuksia tulee. Myös VA Medical Center Riviera Beachillä antoi rokotuksia yli 75-vuotiaille veteraaneille. Tenet Healthcare sairaalat; Good Samaritan Medical Center, St. Mary’s, Palm Beach Garden’s, Delray Medical Center ja West Boca Medical Center saivat rokotteita ainoastaan sen verran että pystyivät rokottamaan koronapotilaita hoitavan sairaalahenkilökunnan.

Walgreens ja CVS Pharmacylla on sopimus liittovaltion hallituksen kanssa että ne hoitavat koronarokotteet vanhainkotien ja pitkäaikaishoitolaitosten asukkaille ja henkilökunnalle mutta eivät ole vastuussa yli 65-vuotiaiden Palm Beach Countyn asukkaiden rokottamisesta. Palm Beach Countyn rokotustilanne on epätoivonen tällä hetkellä ja asukkaat yrittävät varata aikoja muihin lääneihin, kuten Miami-Dade, Broward, Indian River tai Martin Countyyn.

Yli 65-vuotiaat Palm Beach Countyn asukkaat joutuvat odottamaan seuraavan koronarokote -erän saapumista ja lähetyksen saapumispäivämäärästä ei vielä ole tietoa. Florida Health Department puhelinlinja tukkeutui suuren määrän asukkaita yrittäessä varata aikaa rokotettavaksi koronavirusta vastaan ja linja on suljettuna toistaiseksi. Floridan Terveysministeriö, Palm Beach Countyn toimisto on siirtynyt sähköiseen ajanvaraussysteemiin. Palm Beach Countyn asukkaita pyydetään olemaan kärsivällisiä ja jos olet yli 65-vuotias lähetä sähköpostilla ajanvaraus osoitteeseen [email protected]
Muista lisätä nimesi, osoitteesi, puhelinnumerosi ja syntymäaikasi. Kaikki sähköpostit vastaanotetaan. Lähetä e-mail ainoastaan kerran. Palm Beach Countyn Terveysvirasto ei tällä hetkellä voi lähettää automaattista vastausta suuren sähköpostimäärän vuoksi ja on parhaillaan siirtymässä uuteen viestintäjärjestelmään, jonka avulla toimisto pystyy päivittämään kaikki, jotka ovat tähän mennessä lähettäneet sähköpostia. Lähettämällä e-mailin yllä olevaan osoitteeseen sinulle lähetetään lisäohjeet ja tiedot rokotuksen saapumisesta ja ajanvarauksesta. Palm Beach Countyn Terveysvirasto työskentelee parhaillaan Floridan osavaltion kanssa rokotteiden saannin ja jakelun kanssa.

Port St. Lucie Countyssa massiivisiset rokotukset alkoivat tänään ja kestävät kolme päivää (tai niin kauan kuin rokotuksia riittää), Indian River Countyssa rokotukset alkavat huomenna ja kestävät kaksi päivää (tai niin kauan kuin rokotuksia riittää).

Palm Beach Countyn päättäjän käyvät parhaillaan keskustelua Palm Beach Countyn Terveysviranomaisten kanssa missä seuraavia koronarokotteita aletaan antamaan. Yksi massiivinen COVID-19-rokotuspaikka tulee mahdollisesti olemaan South Florida Fairgrounds West Palm Beachillä kuukauden loppupuolella, jonne Palm Beach County Health Care District hakee parhaillaan terveydenhuollon laillistettua henkilökuntaa antamaan rokotuksia. ”Palm Beach County haluaa olla valmiina kun seuraava rokotuserä saapuu” kertoi Palm Beach Countyn Commissioner Maria Sachs paikalliselle abc25WPBF uutistoimistolle lauantaina.

Floridan koronavirustapausten määrä on noussut 15% viimeisen kahden viikon aikana ja sairastuneiden kokonaismäärä on 1,181,549. Palm Beach Countyssa positiivisten koronatapausten määrä on 91,711 ja koronaan kuolleita 1,955 kerrotaan Florida Department of Health websivulla.

Ollaan kärsivällisiä ja pidetään edelleen turvaväliä toisiin ja kasvosuojaa!