Floridassa ei aiota palata maskipakkoon vaikka muissa osavaltioissa otetaan maskipakko uudelleen käyttöön delta-variantin lisääntyessä asukkaiden keskuudessa.

Los Angelesissa maskipakko otetaan uudelleen käyttöön koronavirustapausten voimakkaan lisääntymisen vuoksi. Useat uusista koronavirustapauksista ovat erittäin tarttuvaa delta-varianttia, joka on lisääntynyt Kaliforniassa sen jälkeen kun Kalifornia avasi talouden kokonaan uudelleen 15. kesäkuuta ja luopui maskipakosta sekä sosiaalisen etäisyyden harjoittamisesta. Suurin osa koronavirukseen sairastuneista ovat rokottamattomia.

Floridan Kuvernööri Ron DeSantisin asettamaa toimeenpanomääräystä, joka kieltää paikallishallinnon vaatimasta kasvosuojia asukkailla, ei harkita uudelleen, vaikka sairaaloissa näkyy lisääntyvässä määrin potilaita jotka ovat hakeutuneet hoitoon koronaviruksen aiheuttamien oireiden vuoksi. CDC (the Centers for Disease Control and Prevention) silti suosittelee kasvosuojan käyttöä niille jotka eivät ole saaneet rokotusta koronavirusta vastaan.

Kaliforniassa, Los Angelesin kunta on päättänyt kuitenkin ottaa maskipakon käyttöön sisätiloissa, myös niille jotka ovat ottaneen rokotteen, jotta uudelta Delta-variantilta säästyttäisiin.

CDC:n tilaston mukaan koronaviruksen uuden Delta-variantin nopean leviämisen myötä positiivisten koronavirustapausten määrä Floridassa on noussut 7.8 % viime viikolla.

Floridan asukkaista 58% on saanut vähintään yhden rokoteannoksen.