Näin katsot jääkiekon MM-kisat ja jalkapallon EM-kisat ulkomailta

0
780

 

Tässä artikkelissa VPN-SUOMI.fi kertoo ohjeet, kuinka voit katsoa Jääkiekon MM-kisat ja EM-jalkapallo-ottelut ulkomailta VPN-yhteyden avulla ja käymme myös yksinkertaisesti läpi VPN-yhteyden toimintaperiaatteet.

 

Jääkiekon maailmanmestaruuskisat sekä jalkapallon Euroopan mestaruuskilpailu pelataan toukokuu – heinäkuu välisenä aikana ja suomalaiset odottavat molempia innolla. Molempia tapahtumia jouduttiin lykkäämään vuodella koronapandemian vuoksi, mutta nyt ne pystytään vihdoin järjestämään.

Monille suomalaisille jääkiekon MM-kisojen jokaisen ottelun katsominen on itsestäänselvyys, mutta Suomen tv-kanavat ovat viime vuosina esittäneet ainoastaan Suomen pelit suorina lähetyksinä mtv3 -kanavalla tv:n puolella, joka ei näy netissä. Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n YouTube-kanavan kautta jokainen voi kuitenkin nauttia kaikki kisojen 64 ottelua VPN-yhteyden avulla kaikkialla maailmassa.

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue on myös ensimmäistä kertaa mukana Euroopan mestaruuskisoissa vuonna 2021, eli kyseessä on suomalaisille historiallinen urheilutapahtuma. Suomen Yleisradio, eli Yle, lähettää kaikki Suomen ottelut sekä suurimman osan EM-turnauksen otteluista suorana suomenkielisellä selostuksella. Lähetykset ovat katsottavissa suorana Ylen tv-kanavilta sekä Yle Areena -suoratoistopalvelussa. Myös nämä lähetykset voi katsoa ulkomailta VPN-yhteyttä käyttämällä.

Löydät myös aikaisemmasta artikkelistamme ohjeet kaikkien Suomi-kanavien katsomiseen ilmaiseksi ja laillisesti VPN-yhteydellä.

 

Ohjeet jääkiekon MM-kisojen katsomiseen ulkomailta

Jääkiekon MM-kisat 2021 pelataan 21. toukokuuta – 6. kesäkuuta Riikassa, Latviassa. Suomi lähtee lopputurnaukseen hallitsevana maailmamestarina voitettuaan edellisen lopputurnauksen 2019. Suomen Leijonat aloittavatkin koitoksensa ottelulla USA:ta vastaan 22. toukokuuta. Nämä ohjeet toimivat vuodesta toiseen, ei vain vuonna 2021.

Voit katsoa kaikki jääkiekon MM-kisojen ottelut suorana IIHF:n YouTubessa näillä ohjeilla:

  1. Katso suositeltava VPN-sovellus VPN-SUOMI.fi Jääkiekon MM-sivuilta.
  2. Avaa VPN-sovellus.
  3. Yhdistä VPN johonkin seuraavista maista: Belgia, Brasilia, Bulgaria, Japani, Luxemburg, Moldova, Alankomaat tai Singapore. HUOM. Maat vaihtelevat hieman kisojen edetessä, joten tarkasta ne tarvittaessa VPN-SUOMI -sivustolta.
  4. Avaa kansainvälisen jääkiekkoliitto IIHF:n virallinen YouTube-kanava osoitteessa https://www.youtube.com/user/icehockey.
  5. Katso kaikki jääkiekon 2021 MM-ottelut suorina lähetyksinä mistä päin maailmaa tahansa.

 

Ohjeet jalkapallon 2021 EM-kisojen katsomiseen ulkomailta

Vuoden 2021 jalkapallon Euroopan mestaruuskisat pelataan poikkeuksellisesti ympäri Eurooppaa 12 eri maassa 11. kesäkuuta – 11. heinäkuuta. Suomen miesten jalkapallomaajoukkue, eli tuttavallisemmin ”Huuhkajat”, pelaavat ensimmäistä kertaa Euroopan mestaruusturnauksessa. Vaikka kisat lykkääntyivät vuodella, ne kulkevat edelleen virallisella nimellä UEFA Euro 2020. Yle esittää alkulohkojen 36 otteluista tällä hetkellä ainakin 28 ja luonnollisesti myös pudotuspelit finaaliin asti.

Parhaat tunnelmat kisoista saa irti katsomalla ne suomenkielisellä selostuksella Yle Areenan kautta näillä ohjeilla:

  1. Katso suositeltava VPN-sovellus VPN-SUOMI.fi Jalkapallon EM-sivuilta.
  2. Avaa VPN-sovellus.
  3. Yhdistä VPN Suomen sijaintiin.
  4. Avaa Yle Areenan EM-kisat -sivu: https://areena.yle.fi/1-50300114
  5. Katso kaikki Ylen lähettämät jalkapallon 2021 EM-ottelut suorina lähetyksinä mistä päin maailmaa tahansa.

 

Mikä on VPN?

VPN:t ovat sovelluksia, jotka voidaan asentaa tietokoneelle ja mobiililaitteisiin. Niiden toimintaperiaatteena on ohjata verkkoa selaavan data ja yksityiset tiedot IP-osoitteesta lähtien kierrättämällä tietoliikenne VPN-verkkoa varten pystytettyjen palvelimien kautta. Nämä palvelimet sijaitsevat ympäri maailmaa ja datan suojaamisen lisäksi ne mahdollistavat ulkomaisten ilmaiskanavien katsomisen netissä, sillä eri maiden palvelimiin yhteyden luomalla pystyt kiertämään laillisesti kanavien maaestot. VPN-yhteyksissä on kuitenkin eroja, joten on suositeltavaa katsoa testatusti parhaat yhteydet VPN-SUOMI.fi sivustolta.