Miss Universum kisat järjestetään Floridassa toukokuun 16. päivä! Onnea tuleviin kisoihin Viivi!

Vuoden 2021 Miss Universum kisat järjestetään 69 kerran toukokuun 16. päivä Seminole Hard Rock Hotellilla Hollywoodissa Floridassa. Kisaajat ovat jo saapuneet Floridan lämpöön ja kisavalmistelut ovat täydessä vauhdissa.

Zozibini Tunzi valittiin Miss Universumiksi joulukuussa 2019 ja hän on ensimmäinen tummaihoinen voittaja Etelä Afrikasta. Hän myös teki historiaa ollen ensimmäinen voittaja luonnollisesti lyhyillä hiuksillaan; mikä on perinteisen missityypin vastakohta. Missivuotensa aikana Zozibini Tunzi on tehnyt aktiivisesti työtä tasa-arvoisuuden eteen.

Tuleeko Viivi Altosesta seuraava Miss Universum ja tuleeko hän jatkamaan Suomen edustajana ja tasa-arvoisuuden ajajana.

Viivi Altonen, 25 vuotta, on hallitseva Miss Suomi ja hän lupaa edustaa Suomea suomalaisella sisulla ja sinnikkyydellä. Tampereelta kotoisin oleva Altonen on tehnyt paljon työtä kisaedustuksen eteen: hän on treenannut personal trainerin kanssa, tavannut fysioterapeuttia sekä harjoitellut koreografiaa. Ja Altosen puku toden totta vaatii hieman koreografioita.

Suomea edustava Altonen on saapunut jo Floridaan, mutta kertoi Iltalehden haastattelussa, että hänen pukunsa valmistui vain muutamaa päivää ennen Yhdysvaltoihin suuntaamista. Puvun valmistaminen on maksanut tuhansia euroja ja se sisältää paljon led-teknologiaa ja ohjelmointia. Pukua suunniteltaessa oli heillä selkeä visio siitä, että Viivi edustaa Suomalaista sisukkuutta ja artikkelin mukaan puku on nimetty myös Sisuksi. Viivin astuessa lavalle, on hänellä yllään perinteisempi Suomalainen kansallispuku, minkä alta paljastuu led-luomus upeine valoineen, jotka muistuttavat revontulia. Altosen asuun kuuluu myös kaksi poi-sauvaa, ja hänellä oli vain muutama päivä aikaa harjoitella koreografiaa kokonaisuuden kanssa, koska puku tosiaan valmistui vain muutama päivä ennen matkaa.

FloridaFinnsien omistaja Satu Somero sattui olemaan paikalla Hard Rock Hotelilla, kun pohjoismaiden edustus saapui paikalle. Valitettavasti Viivillä ei ollut aikaa haastatteluun tiukan missiohjelman takia. Kiitos kuitenkin Viiville, kun ehti muutaman sanan vaihtamaan Sadun kanssa.

Viivi Altonen
Miss Universe Finland Viivi Altonen Kuva: Satu Somero

Äänestä Viiviä Miss Universumin virallisilla sivuilla!

Liput varsinaiseen tilaisuuteen on jo loppuunmyyty, mutta, onneksi Viivin suoritusta voi seurata livenä televisiosta. Kannustetaan Viivi voittoon toukokuun 16. päivä, suora lähetys alkaa klo. 8pm Floridan aikaan.