Dinosaur at JW Marriot. Kuva: Jonna Tuukkanen

Savannah, Georgia, on todella kaunis ja idyllinen kaupunki Floridan pohjoispuolella, noin seitsemän tunnin ajomatkan päässä Lake Worthista (yhden pysähdyksen taktiikalla). Savannah perustettiin jo vuonna 1733, kun Kenraali James Oglethorpe saapui maihin Anne laivalla, 120 hengen miehistön kanssa. Georgia on Yhdysvaltojen viimeinen kolonia ja se on nimetty Englannin kuninkaan George II mukaan. Savannahista tuli Georgian ensimmäinen perustettu kaupunki ja nykyään se tarjoaa vierailijoilleen monia nähtävyyksiä historiaa kunnioittaen.

 

Asuminen

Joen varrella sijaitseva Cotton Sail Hotel on kaupungin ytimessä ja se kuuluu Hilton ketjuun. Rakennus itsessään on hyvin historiallinen ja se on rakennettu 1820. Aikoinaan hotelli toimi puuvillavarastona, mistä myös nimi juontaa juurensa. Hotelli on täysin remontoitu ja se sulautuu silti hyvin historialliseen ympäristöönsä. Remontin yhteydessä, rakentajat pystyivät pelastamaan osan yli 200 vuotta vanhasta puusta, mikä on uusiokäytetty hotellin lattiaksi. Hotellihuoneiden huonekorkeus on huimaava ja pienet yksityiset parvekkeet joen puolella tarjoavat upean näköalan kaupungista. Historiallinen hotelli tarjoaa kaikki nykyajan tarpeet kuten nopean internet yhteyden ja uudelta kattoterassilta saa cocktaileja sekä pientä purtavaa.

Cotton Sail Hotel, Kuva: Jonna Tuukkanen

 

Jokikävely ja joulumarkkinat

Savannah joulumarkkinat sijoittuvat joen varrelle. Markkinat mukailevat Eurooppalaistyylisiä joulumarkkinoita pienien kojujen ja erikoistuotteiden myötä. Kadun jouluvalot heijastuvat kauniisti joen pinnalla luoden hyvin jouluisen tunnelman. Markkinoilta löytää muun muassa erikoismakeisia, pieniä lahjoja sekä jouluerikoisuuksia, mutta vieraile siellä ennen sen sulkeutumista tammikuun 3. päivänä.

Savannah pikku putiikkeja. Kuva: Jonna Tuukkanen
Savannah river Kuva: Jonna Tuukkanen

 

Hotelli kuin museo

JW Marriot Savannah Plant Riverside District tarjoaa niin hotellin asukkaille, kuin sattumanvaraisille ohikulkijoille unohtumattoman kokemuksen. Aula on kuin museo missä on täysikokoisen dinosauruksen luuranko, erilaisia fossiileja sekä ametisti kiviä isompia kuin aikuinen ihminen. Joulumarkkinakatu päättyy juuri sopivasti JW Marrioitin sisäänkäynnin kohdalle ja tämä aula on ehdottomasti näkemisen arvoinen. Ja täysin ilmainen, paitsi tietysti, jos olet hotellin asukki.

JW Marriot Entrance, Kuva: Jonna Tuukkanen

 

 

Illallinen VIC:s on the River

Illallinen tässä ikonisessa ravintolassa päättää mukavasti täydellisen Savannah päivän. Rakennus missä ravintola sijaitsee, on rakennettu vuonna 1859 ja se on ollut monessa käytössä, muun muassa varastona. Ravintolan osoite on 26 East Bay St. ja sen alakerrassa on tunnettu kahvila, minkä läpi pitää kävellä, jotta pääsee hisseille ja ylös ravintolaan. Menu on laaja, ruoka on erittäin hyvää ja erittäin ystävällinen henkilökunta ottaa mielellään sinun kuvasi yhdellä heidän monista rautaparvekkeista.

on Vic

 

Tässä muutama vinkki mitä voit tehdä vieraillessasi Savannahissa. Kaupunki tarjoaa myös paljon muuta, kuten monia eri kattoterasseja missä voi ihailla maisemia ja nauttia hyviä cocktaileja lämpölamppujen alla. Kaupunkia voi nähdä laajemmin ratikka-ajelulla, tai jos haluat jotain romanttisempaa, voit aina varata hevosajelun kaupungin halki. Joen rannalla näet paljon historiallisia tehdasrakennuksia ja ainakin yhden savupiipun huipulle voi vielä kiivetä.

 

Savannah on siis täydellinen kaupunki pienelle viikonloppulomalle, kun kaipaat rauhaa kaupungin vilskeestä.