Koska viimeksi olet päivittänyt matkustusilmoituksen Suomen Ulkoministeriön rekisteriin?

Matkustusilmoitus on Suomen ulkoministeriön tarjoama vapaaehtoinen palvelu, jonka avulla ulkoministeriö voi ottaa yhteyttä henkilöihin, jotka ovat tehneet kyseisen ilmoituksen. Suomalaisia kehotetaan antamaan matkustus- sekä yhteystietonsa ulkoministeriölle matkustaessaan ulkomaille. Lomakkeen täyttäminen on erityisen suositeltua silloin, kun matkakohteen turvallisuustilanne on kyseenalainen.

Kriisitilanteen sattuessa suomalaisiin matkustajiin, jotka ovat täyttäneet matkustusilmoituksen, voidaan ottaa yhteyttä. Tällaisia hätätapauksia ja kriisitilanteita ovat esimerkiksi:

 • Suuronnettomuudet
 • Tuhoisat luonnononnettomuudet
 • Evakuointia vaativat tilanteet

Matkustusilmoitukseen täytetään seuraavat tiedot:

 • Omat henkilötiedot
 • Matkan aikana voimassa olevat yhteystiedot
 • Matkaa koskevat tiedot, kuten
  • Matkustuspäivämäärät
  • Matkakumppani(t)
  • Yhteyshenkilö hätätilanteita varten

Lomakkeen voi täyttää myös, kun henkilö muuttaa joko hetkellisesti tai pysyvästi ulkomaille. Lomakkeessa on lisätietokohta, jossa voit ilmoittaa, että asut kohdemaassa toistaiseksi tai pysyvästi. Jos tiedät päivämäärän, milloin olet palaamassa Suomeen esimerkiksi työkomennuksen jälkeen, kannattaa se merkitä.

Pysyvä muutto ulkomaille

Jos täytit matkustusilmoituksen, kun muutit ensimmäisen kerran ulkomaille, muttet ole päivittänyt tietojasi sen jälkeen, kannattaa omien tietojen ajankohtaisuus tarkistaa. Lomakkeen avulla voit myös päivittää Suomen ulkoministeriön tietoihin mahdollisesta kaksoiskansalaisuudesta.

Ulkoministeriö ei saa tietojasi Suomen väestötietojärjestelmästä

Jos olet päivittänyt tietosi Suomen väestötietojärjestelmään, he eivät anna sinun tietojasi eteenpäin ulkoministeriön käyttöön. Jos olet matkustamassa, tai muuttamassa, varsinkin riskialttiille alueelle, on matkustustiedot hyvä päivittää molempiin järjestelmiin.

Ilmoituksen tekeminen on täysin vapaaehtoista

Sinun ei ole pakko täyttää matkustusilmoitusta, kun olet suunnittelemassa lomamatkaa tai muuttoa ulkomaille. Tietojasi ei myöskään välitetä eteenpäin muihin kuin välttämättömiin viranomaistarkoituksiin.

Vieraile www.matkustusilmoitus.fi sivuilla missä voit lukea lisää aiheesta ja matkustusilmoituksen tärkeydestä. Samalla voit luoda itsellesi käyttäjätilin tai päivittää tietosi rekisteriin. Jos et enää halua jakaa matkustustietojasi Suomen Ulkoministeriön sivuilla, voit myös poistaa käyttäjäprofiilisi.

Kiitos matkustusilmoituksesta.