Puerto Rico joka tuhoutui pahoin hirmumyrsky Marian jälkeen melkein pari vuotta sitten syyskuussa 2017 alkaa pikkuhiljaa palaamaan eloon.

Karibialla sijaitseva Puerto Rico on kuuluisa mm. siellä sijaitsevasta Hilton hotellista Caribe Hilton joka on jälleen avannut ovensa. Caribe Hiltonin korjaustyöt kestivät melkein puolitoista vuotta ja maksoi 150 miljoonaa dollaria.

Lomakeskus, jossa tunnettu karibian drinkki piña colada syntyi vuonna 1949 oli ensimmäinen Hiltonin hotelli joka avattiin Yhdysvaltojen mantereen ulkopuolella. Hiltonin mukaan legendaarisen piña coladan on luonut Caribe Hiltonin baarimikko Ramón ”Monchito” Marrero, vuonna 1954. Marrero jatkoi cocktailin valmistamista ja tarjoamista yli kolmekymmentä vuotta. Piña colada julistettiin lopulta Puerto Ricon viralliseksi juomaksi.

Caribe Hilton, joka oli kolmensadan huoneen ylellinen rantahotelli, tuli kuuluisaksi ja siellä nähtiin paljon julkisuuden henkilöitä, poliitikkoja ja kuninkaallisia vuosien varrella.

Syyskuussa 2017 jolloin Hurrikaani Maria iski saarelle hotelli kärsi valtavista vahingoista ja jouduttiin sulkemaan. Nyt Caribe Hilton on avannut ovensa uudelleen entistä hienompana ja suurempana. Hotellissa on 652 huonetta ja 96 studiota laajamittaisen remontoinnin jälkeen. Uudistetut huoneet näyttävät valoisilta ja moderneilta, kuten myös yleiset tilat. Lomakeskus on uusittu täysin nykyaikaisella tyylillä mutta vintage tyyliin ja antaa sille lempeän 70-luvun menneisyyden tuntuman.

Hotelli sijaitsee vain muutaman kilometrin päässä Puerto Ricon pääkaupungista San Juanista itään. Loistava lomakeskuskompleksissa on tarjolla kolme merenranta-allasta, yksityinen ranta-alue, tenniskentät, kylpylä ja trooppinen puutarha.