Hei, olen Elina. Tervetuloa seuraamaan matkaani mieheni Heikin kanssa Pohjois-Amerikan halki. Blogissani pääset kurkistamaan kulissien taakse, minkälaista elämä on tien päällä

Tiistai 20. huhtikuuta 2021 Kotiin päin

Viileä aamu, eikä auringosta tietoakaan. Vain muutama aste lämmintä. Ajoimme Van Wertin läpi ja siellä oli tyypillisiä taloja katujen varsilla. Huomasin kuvia ottaessani, että olimmepa missä tahansa, aina on rekka näköpiirissä. Onhan näitä rekkoja muutama miljoona tässä maassa.

Maaseutua riitti, kun saavuimme Indianaan. Taivas edessämme, Michiganiin päin, näytti jokseenkin synkältä. Tutkin sääkarttaa ja siellä sataa lunta. Ei ihme, että on viileä päivä. Toivottavasti ei sada enää, kun sinne asti pääsemme.

Tervetuloa Michiganiin-kyltit maassa ja sillalla. Ei satanut lunta enempää kuin muutaman hattaran. Luonto on vielä aika kalpea näillä leveysasteilla.
Saavuimme perille ja kysyimme trukkikuskilta, minne pitää ajaa. Hän sanoi, että paikkamme oli ihan ok ja otimme liinat irti. Kohta sama mies tuli takaisin sanoen, että tämä ei ollutkaan oikea purkupaikka, vaan Traverse City. Olimme Grand Rapidsissa. Vain 12 mailia/19 km kotoa! Traverse Cityyn on melkein kolmen tunnin ajomatka. 145 mailia/235 km. Ei hyvä. Odottelimme aikamme ja samalla seurasin trukkikuskien hommaa. Molemmat ajoivat aika vauhdilla sinne tänne.
Reilun tunnin odotuksen jälkeen, me aloitimme matkamme kohti Traverse Cityä. Kai tämä olisi ollut liian hyvin, jos olisimme päässeet kotiin ajoissa tänään. Lohtuna on se, että saamme tästä korvauksen. Sanoivat olevansa siellä viiteen asti, mutta ei ollut varmaa, voivatko purkaa tänään. Jos ei tänään, niin sitten huomenaamulla yhdeksän jälkeen.

Saavuimme purkupaikalle kahdeksaa vaille viisi. Trukkikuski tuumasi: ”Ehditte!” Hän neuvoi paikan, mihin parkkeerata. Homma oli tehty 15 minuutissa. Ajoimme rekan portista ulos ja portilla oli jo mies odottamassa, että saa sulkea sen. Parkkeerasimme edessä olevan kadun varteen ja siellä purimme ”lisäseinän” ja laitoimme kaikki muutkin tavarat paikoilleen.
Päätimme ajaa kotiin vielä tänä iltana. Huomenna Heikki vie rekan ja peräkärryn huoltoon. Sitten alkaa loma ja ensi viikolla takaisin matkaan. Meille on jo kuorma tiedossa. Siihen asti kuulumisiin.
Jos haluat lukea lisää minun Amerikan kiertueesta, linkki aikaisempiin blogeihin ja tietoa minusta löytyy täältä.