Emirates Airline on ensimmäinen lentoyhtiö maailmassa joka on aloittanut lentokentällä tapahtuvan Covid-19 -virus testauksen lentomatkustajille.

Testaus alkoi keskiviikkona Emirates Airline lennolla Dubaista Tunisiaan. Nopean verikokeen suoritti DHA:n Dubai Health Authority (DHA), ja tulokset olivat saatavilla 10 minuutissa. Tämä testi tehtiin kätevästi Dubain kansainvälisen lentokentän terminaalin 3 ryhmä-lähtöselvitysalueella. Lentoyhtiön lähtöselvitys- ja lentomuodollisuudet on myös mukautettu sosiaalista etäisyyttä ajatellen. Jokaiselle lähtöselvityspöydälle on asennettu suojaesteet tarjoamaan ylimääräisiä turvallisuutta matkustajille ja työntekijöille testin aikana. Käsineet, kasvosuojat ja käsidesit on määrätty pakollisiksi kaikille lentokentän työntekijöille.

Matkustajien on myös käytettävä omia kasvosuojia lentokentällä ja lentokoneessa ollessaan ja noudatettava sosiaalista etäisyyttä koskevia ohjeita. Emirates on muuttanut lentokenttä palvelujaan terveys- ja turvallisuussyistä.

Aikakauslehtiä ja muuta lukumateriaalia ei ole saatavana lennon aikana ja vaikka ruokaa ja juomia tarjotaan edelleen lennolla, pakkauksia on muokattu, jotta voitaisiin vähentää kosketusta aterian tarjoilun aikana ja minimoimaan vuorovaikutusriski. Käsimatkatavaroita ei tällä hetkellä hyväksytä lennoilla. Matkustamoon sallitaan ainoastaan kannettava tietokone, pieni käsilaukku, salkku tai vauvanhoito tarvikkeet. Kaikki muut tavarat on laitettava ruumaan.

Kaikki Emirates lentoyhtiön koneet käyvät läpi perusteellisen puhdistus- ja desinfiointiprosessin Dubaissa jokaisen lennon jälkeen.

Muutkin lentoyhtiöt ovat alkaneet lisäämään ja testaamaan lentoturvallisuuteen liittyviä laitteita lentokentillä matkustajien suojelemiseksi lentomatkan aikana koronavirus pandemian riehuessa maailmalla.

Etihad Airways, joka sijaitsee myös Yhdistyneissä arabiemiirikunnissa, kertoi viime viikolla kokeilevansa uusia itsepalvelu kioskeja, jossa voidaan tarkkailla lennolle kirjautuvan tai ruumaan menevän matkalaukun laittavan henkilön lämpötilaa, sydämmen sykettä ja hengitystä. Jos automaatti ilmoittaa merkkejä sairauden oireista, kirjautuminen keskeytyy automaattisesti ja ilmoitus matkustajasta menee digitaalisesti henkilökunnalle. Itsepalvelu kioskeja testataan Abu Dhabin lentokentällä.