Floridassa koronavirukseen sairastuneiden määrä on ollut huimassa nousussa sen jälkeen kun rajoituksia alettiin purkaa ja yritykset saivat luvan avautua jälleen Huhtikuun 29. päivä. Kesäkuun 5. päivä ravintolat ja baarit saivat luvan avautua Floridassa 50% niiden asiakasmäärästä sosiaalista välimatkaa noudattaen.

Ravintolat ja baarit eivät ole kuitenkaan olleet avoinna Palm Beach Countyssa, sillä lääni on ollut Floridan yksi kolmesta ”Hotspot” lääneistä Broward ja Miami-Dade Countyn kanssa. Kahden viimeisen päivän aikana päivittäisten positiivisten koronavirus tapausten määrä Floridassa on kuitenkin ollut yli 8000. Eilen 26.päivä koronavirukseen sairastuneiden määrä ylti lähes 10.000.

Floridassa positiivisten koronavirus tapausten määrä on yltänyt jo yli 132.500.(27.6.2020).  Suurin piikki havaittiin nuorten (15-24 vuotiaiden) keskuudessa, mikä johtunee alunperin siitä että pandemian alussa Yhdysvaltain päättäjät kertoivat että koronavirukseen sairastuvat ovat suuremmaksi osaksi vanhuksia ja niitä henkilöitä joilla on muita perussairauksia alla. Kahden viime kuukauden aikana kuitenkin 15–24-vuotiaiden Floridassa asuvien koronavirus tartuntojen määrä on lisääntynyt 600%. 

Tällä hetkellä suurin osa nuorista ja nuorista aikuisista omaksuvat vielä saman käsityksen ja oleskelevat ravintoloissa, baareissa ja yöklubeissa ilman maskia ja sosiaalista välimatkaa toisiin noudattamatta. Vaikka nuorilla onkin parempi vastustuskyky virusta vastaan kuin vanhemmalla väestöllä Covid-19 sairastuneista nuorista on kuollut 76.

Palm Beach Countyssa nuoria näkee iltaisin Drive Shack viihdekeskuksessa West Palm Beachillä, Delray Beach Atlantic Avenuella ja monissa muissa kaupungeissa ilman maskia. Heillä on edelleen se uskomus että kasvosuojan käyttäminen ei estä koronaviruksen leviämistä. Terveydenhuollon virkamiesten tutkimuksen mukaan yhdessätoista osavaltiossa  joissa on pakollinen maskipakko julkisilla paikoilla, kuten New Yorkissa, Illinoisissa ja Michiganissa uusien positiivisten tapausten määrä on vähentynyt 25% kahden viime viikon aikana. 

Palm Beach Countyn koronavirukseen sairastuneiden määrä on tällä hetkellä 12.785 ja kuolleita 492. Keski-ikä kaikkien sairastuneiden kesken on 43 vuotta. Läänin sairaaloihin on hakeutunut yhä enemmän nuoria potilaita ja sairaalat ovat kovan paineen alla yhä nousevan covid-19 potilasmäärän suhteen.

Palm Beach Countyn maskipakko astui voimaan torstaina 25.06.2020.
Kaikkien on käytettävä kasvosuojaa julkisissa paikoissa ja ulkopuolella, missä sosiaalinen etäisyys ei ole mahdollista.
Virkamiesten mukaan ainoastaan henkilöt jotka harjoittavat liikuntaa ulkona tai joilla on lääketieteellinen tai uskonnollinen este ovat tämän käskyn ulkopuolella.
Niille jotka saadaan kiinni rikkomasta tätä toimeksiantoa sakotetaan $250 ensimmäisestä kerrasta ja enimmäisrangaistus on 500 dollaria.

Heinäkuun alusta Palm Beach County aikoo lähettää jokaiselle asukkaalle kotiin kaksi kertakäyttö maskia sekä kaksi kankaasta tehtyä kasvosuojaa joita voi pestä ja käyttää uudelleen, jotta jokaisella asukkaalla on mahdollisuus suojata itsensä. Nähtäväksi jää alkavatko koronavirus tilastot laskemaan Palm Beach Countyssa.