Suomessa voi mahdollisesti tänä kesänä nähdä koko sukua kerralla, ainakin tämänhetkisten suunnitelmien mukaan.

Hallitus on laatinut koronarajoitusten purkuohjelman, mikä perustuu  laskussa oleviin koronatartuntalukemiin. Jos suunnitelma etenee oletusten mukaisesti ja luvut pysyvät matalina, voi olla, että elämä palautuu normaaliin kesä- heinäkuussa. Tämä vaatii kaikkien osallistumista sääntöjen noudattamiseen.

Huhtikuun aikana koulut voivat palata normaaliin lähiopetukseen, ravintolat voivat avata ovensa tiettyjä rajoituksia noudattaen ja pitäen asiakasmäärät rajatuissa lukemissa. Tavoitteena on myös, että vanhukset ovat saaneet ensimmäisen rokotuksensa huhtikuun aikan.

Toukokuussa rajoituksia höllennetään edelleen ja lapset ja nuoriso voivat palata harrastustoimintoihin, jotka tapahtuvat ulkotiloissa. Museot ja kirjastot voivat myös avata ovensa. Euroopan Unioin sisäinen työmatkustaminen vapautuu. Tavoitteena on saada rokotettua riskiryhmään kuuluvat henkilöt.

Kesäkuussa saattaa olla mahdollista jo kokoontua suuremmalla porukalla. Ravintoloiden asiakasmääriä sekä aukioloaika -rajoituksia lievennetään. Aikuiset voivat palata ulkoharrastuksiin ja yleisötapahtumat palautuvat, tosin rajoitetuin osallistujamäärin. Tavoitteena on, että 50 % työikäisestä väestöstä olisi saanut ensimmäisen rokotteensa.

Heinäkuussa rokotteiden määrää lisätään entisestään ja tavoitteena on, että kaikki työikäiset ovat saaneet ensimmäisen rokotteensa, ja että vanhukset ja riskiryhmäläiset ovat saaneet toisen annoksen rokotetta. Suunnitelman mukaan kaikki rajoitukset kokoontumisista poistuu heinä- elokuun aikana.

Tämänhetkisten suunnitelmien mukaan, voi siis olla mahdollista, että yleisötapahtumat palautuvat normaaliin loppukesään mennessä uutisoi FinlandToday uutissivusto. Tämä toteutetaan asteittain, varmistaen, ettei koronavirustartunnat lähde taas nousuun liian nopeiden muutosten myötä. Rajoitusten poistuminen myös tukee yrittäjien palautumista normaaliin liiketoimintaan, kun tilaisuuksia voidaan järjestää normaalisti ja ravintoloiden rajoitukset poistuvat.