Kansainvälistä Äiti Maan Päivää on vietetty jo 51 vuotta, vuodesta 1970 saakka ja päivä on hyvä muistutus kaikille kuinka elää harmoniassa maailman ja luonnon kanssa. Maan päivänä järjestetään erilaisia tapahtumia puhtaan veden, ilman, sekä elinympäristön hyväksi. Päivän aikana on hyvä myös miettiä (kuten muutenkin arjessa), kierrättämistä, tavaroiden uusiokäyttämistä, ja käytetyn ostamista sekä lahjoittamista roskiin heittämisen sijasta.

Uusiokäyttämisestä puheen ollen:

Löytyykö sinulta kaapista sekalaista kuppia ja kippoa mitä et ole jaksanut viedä kierrätyskeskukseen ja ne pölyyntyvät vain kaapissa? Löytyykö puutarhavajasta kukkamultaa ja jääkaapista kirsikkatomaatteja? Jos vastasit kyllä, nyt voit helposti kierrättää vanhat kupit ja jakaa iloa omassa naapurustossasi.

  1. Valitse kierrätykseen sopivat kupit ja jaa jokaiseen multaa.
  2. Leikkaa kirsikkatomaatti siivuiksi ja aseta kuppiin ja peitä kevyesti mullalla. Kastele läpi ja valuta.
  3. Laita kirsikkatomaatit valoisaan paikkaan, esimerkiksi ikkunalaudalle ja kastele päivittäin. Pikkutomaatit puskevat läpi jo muutaman päivän aikana.
  4. Aseta kupit pahvilaatikkoon tai muuhun samaisen asian ajavaan koriin ja vie kyltin kanssa ulos naapureiden iloksi. Kylttiin on hyvä kirjoittaa esimerkiksi: ”Jokainen päivä on Maan Päivä. Kirsikkatomaatti uuteen kotiin – Ottakaa olkaa hyvä”
Tomatoes in yogurt containers
Kirsikkatomaatteja jugurttipurkeissa (en raaskinut vielä luopua Muumi mukeista 😉 )

Jos asetat korin kadunvarteen mihin näet keittiönikkunasta, on päivän aikana kiva seurata kuinka ihmiset pysähtyvät ja nappaavat kasvin mukaansa. Näin saat vanhat kipot ja kupit kierrätettyä ja jaat iloa ja ehkä jokunen pysähtyy miettimään maan päivän syvempää tarkoitusta.

Maan päivänä voit myös lahjoittaa omaa aikaasi vapaaehtoistyön merkeissä.

  • EarthDay.org sivuilta näet kaikki päivän tapahtumat ja mihin voit osallistua.
  • Tässä esimerkiksi Lantanan lähellä tapahtuva siivoustapahtuma 4.22.2021
  • Earth Day Park Cleanup, 6000 Northtree Blvd, Lake Worth, FL, from 5pm – 7pm
  • Rekisteröidy Facebookin kautta: https://fb.me/e/1Eh2thmpp

Hyvää Äiti Maan Päivää kaikille!