Hurrikaanin Samin Pyörteissä

0
97

Tänä vuonna nähtiin ensimmäistä kertaa hurrikaanin sisään. Saildrone Inc. ja NOAA ovat julkaisseet videon, jonka myötä kaikki pääsevät näkemään miltä näyttää hurrikaanin pyörteissä, ja turvallisesti omalta kotisohvalta käsin.

Saildrone Inc. yritys tekee yhteistyötä NOAA Pacific Marine Environmental Laboratory sekä Atlantic Oceanographic and Meteorological Laboratory kanssa. Saildrone yrityksellä on yhteensä viisi miehittämätöntä droonia, Atlantin valtamerellä. Nämä dronet (tai droonit) ovat toiminnassa hurrikaanikautena, mikä alkaa kesäkuussa ja kestää aina marraskuulle saakka.

Saildrone Explorer SD 1045 on yksi näistä viidestä hurrikaani dronesta ja sen päätehtävä on kerätä tärkeää tietoa maailman yhdestä tuhoisimmasta luonnonvoimasta: hurrikaaneista. Siihen on rakennettu erikoissiipi myrskyjen kuvaamista varten ja laite on suunniteltu toimimaan äärettömän kovassa tuulessa, keskellä myrskyä ja avomerellä.

Tämä Saildrone Explorer SD 1045 ohjattiin suoraan kategoria 4 hurrikaani Samin ytimeen syyskuussa ja tältä näyttää Samin sisällä.

Valitettavasti drone ei pysty nauhoittamaan ääntä ja siksi videossa on ainoastaan kuvaa.

Dronen keräämän datan avulla ymmärretään paremmin, miten hurrikaanit kehittyvät. Tämän tiedon avulla pystytään myös ennakoimaan paremmin hurrikaanien lähestyminen, varautumaan tuleviin myrskyihin ja näin pelastamaan ihmishenkiä, Richard Jenkins, Saildrone yrityksen perustaja ja toimitusjohtaja toteaa.

Saildrone Inc. tekee yhteistyötä NOAA Pacific Marine Environmental Laboratory sekä Atlantic Oceanogrraphic and Meteorological Laboratory kanssa. Drone lähettää dataa suoraan laboratorioon tutkijoiden tutkittavaksi.

NOAA:n tutkija Greg Foltzz totesi haastattelussa, että näiden laitteiden keräämän tiedon avulla pystytään parantamaan ennustemalleja nopeasti muuttuvista hurrikaaneista. Hurrikaanit, mitkä muuttuvat tuulennopeuksiltaan tunneissa ovat erittäin vaarallisia varsinkin rannikkoasutukselle. Tämän datan avulla pystytään ennakoimaan näitä vauhdikkaasti kehittyviä hurrikaaneja nopeammin, jolloin myös tieto ihmisille saadaan nopeammin. Tämä auttaa evakuointinopeudessa ja ihmisten varautumisessa hurrikaanin saapumiseen.

Hurrikaanikauden loppua odotellessa.