house on water

Onko perhe tulossa kylään pyhiksi, mutta vierashuone on jo täynnä ja siskonpeti ei miellytä kaikkia sukulaisia? Miten olisi yöpyminen veneellä?

Floridan aurinkoisessa osavaltiossa kesä on ympärivuotinen ja kiitospäivän ja joulunpyhien aikaan perhe ja ystävät tykkäävät vierailla, varsinkin kylmemmistä osavaltioista tai Suomesta. Mutta jos vierashuone on jo täynnä sukulaisia, miten olisi muiden vieraiden majoittaminen normaalin hotelliyön sijaan Airbnb kohteessa? Ja ei missään tahansa vuokrakodissa, vaan miten olisi yöpyminen veneellä?

Floridassa veneilykausi on aina sesongissa ja vesialueita on kaikkialla. Kaikenlaisia veneitä jahdeista purjeveneisiin myös näkee joka satamassa ankkuroituna. Veneily on erittäin suosittu harrastus Floridassa, mutta usein veneet istuvat satamassa enemmän aikaa kuin mitä ne ovat vesillä. Airbnb on keksinyt tähän ratkaisun. Veneenomistajilla on mahdollisuus listata oma veneensä majoittumiskohteeksi.

Airbnb sivuilta löytyy listattuna eri veneitä, joita voi vuokrata ihan samalla tavalla kuin muita yöpymiskohteita. Yöpymiseen tarkoitettu vene pysyy satamassa tai laiturissa kiinni, mutta vuokraaja pääsee nauttimaan veneellä yöpymisestä ja laineiden liplatuksesta. Vain yöpymiseen tarkoitettuja veneitä ei saa siirtää paikasta toiseen, eli bensa ei kuulu hintaan, mutta kaikki muut vuokrakohteen elementit kuuluvat.

Miten olisi siis seuraavan kerran, kun perhettä tai ystäviä tulee kylään ja kotoa ei löydy tilaa kaikille, vuokraa heille vene, jotta he saavat koko Florida kokemuksen kerralla: auringon sekä vedenläheisyyden.

Rosemary vuokraa jahtiaan mikä on parkkeerattu hänen omaan laituriinsa.

Yacht for rent
Rosemary rents her yacht, which is park in her own pier. Image source from Airbnb

Vrbo:n sivujen kautta löytää myös kattavan listan asuntoveneistä mitä voi vuokrata yöpymistarkoituksiin.

house boat for rent
Sean McDonald rents his houseboat through VRBO. Image source vrbo.

Venettä varatessa kannattaa ottaa huomioon, että useat veneet ovat parkkeerattu ihan keskustan tuntumaan ja juhlien järjestäminen näillä veneillä on kielletty. Lue siis pienellä printattu teksti ennen veneen vuokraamista. Mukavia pyhiä perheen kanssa!