Finavia ilmoitti vuoden 2020 lopulla lehdistötiedotteessaan, että kolme vuotta kestänyt lentoaseman peruskorjaus on valmistumassa. Urakka on maksanut lentoasemayhtiölle 32 miljoonaa ja lentoasema tulee olemaan entistä ympäristöystävällisempi urakan valmistuttua.

 

Peruskorjauksen myötä lentokoneiden pysäköintipaikat uusittiin ja rullaustieyhteyksiä parannettiin. Finavia on jo yksi maailman johtavista lentoasemista lumiosaamisensa myötä. Osana tätä kolmivuotista peruskorjausta jäänpoistokapasiteettia parannettiin entisestään, lentokoneiden seisontapaikkoja parannettiin vahvoilla suojarakenteilla, jotka mahdollistavat tehokkaan jääneston sekä jäänpoistokäsittelyn. Asematason infrastruktuuri uusittiin myös, mikä vähensi lentoliikenteen vaikutusta ympäristöön. Nämä paikat ovat viemäröity, jolla varmistetaan, ettei glykolia pääse maaperään. Tämä vähentää Suomen päälentoaseman vesistökuormitusta.

 

Tämän projektin aikana, 500 valoa vaihdettiin LED lamppuihin. Tähän mennessä lentokentän liikennealueen yhteensä 14 000 valaisimesta puolet on vaihdettu energiatehokkaiksi.

Helsinki-Vantaan lentokenttä on ollut hiilineutraali jo vuodesta 2017. Vuonna 2019 kaikki Finavian operoimat lentoasemat (yhteensä 21 asemaa) saavuttivat hiilineutraalin aseman. Finavian seuraava tavoite on saavuttaa nettonollapäästöt vuoteen 2030 mennessä kertoo Finavian johtaja Henri Hansson.

 

Peruskorjaus aloitettiin keväällä 2018 ja työ suoritettiin pääasiallisesti kolmena kesänä peräkkäin. Vuosi 2020 hiljensi lentoliikennettä ympäri maailmaa ja kun maailma jälleen aukeaa koronapandemian jälkeen, on Helsinki-Vantaan lentokenttä valmis matkustajilleen.

 

Jos olet matkustamassa Suomeen tai Suomesta, tarkista tämänhetkiset matkustusohjeet Finavian sivuilta. Turvallista matkaa!