Helsinki Vantaan lentoasema on saanut osakseen tunnustusta koronavuoden aikana. Se palkittiin 2020 vuoden kokoluokkansa parhaana Euroopassa; 15 – 25 miljoonaa matkustajaa. Lentokenttä sai myös toisen palkinnon hygieniatoimistaan COVID-19 pandemian aikana.

 

Palkinto, Airport Service Quality on Airports Council International ACI:n myöntämä kunnianosoitus matkustajien palvelemisesta ja hyvien asiakaskokemusten luomisesta. Se annetaan matkustajille lähetettyjen kyselytutkimukseen saatujen vastausten perusteella.

 

Koronavuosi on ollut erittäin vaikea varsinkin lentoasemille matkustamisen rajusti vähennyttyä, mutta sitä suuremmalla syyllä lentoasemat ympäri maailmaa ovat halunneet tehdä matkustamisesta sujuvaa ja turvallista kaikille. Ulla Lettijeff, Helsinki-Vantaan lentoasemajohtaja mainitsi Finavian lehdistötiedotteessa että kiitos kuuluu kaikille lentokentän työntekijöille.

 

Helsinki-Vantaan lentokenttä on panostanut erityisesti hygieniaan ja viestintään viimeisen vuoden aikana, jotta jokaisella matkustajalla olisi tarvittava tieto terveysturvallisuudesta ja turvallinen mieli matkustaa. Koronanuuskijat, sekä innovatiivinen turvatarkastuksessa käytössä oleva UVC desinfiointi ovat saaneet myös maailmanlaajuista näkyvyyttä.

 

Lentoasemalla on edelleen käynnissä laajennustyöt ja näiden palkintojen myötä, se on varmasti motivoitunut pitämään asemansa johtavana lentokenttänä. Oletko jo nähnyt miltä lentokenttä tulee näyttämään kaikkien muutostöiden jälkeen. Sisäänkäynnin puisen katon yhtenä innoittajana on Tapio Wirkkalan lentokonevanerista tehty Ultima Thule veistos.

 

Jos olet matkustamassa Suomeen tai Suomesta, ota huomioon (kaikkien COVID-19 säännösten lisäksi) että lentokentällä on myös liikennepoikkeusjärjestelyitä.

Kaikki matkustajat, saapuvat ja lähtevät kulkevat Terminaali 1 kautta. Terminaalin edessä voi pysähtyä ainoastaan hetkellisesti, esimerkiksi kun jättää matkustajan pois kyydistä, mutta jos on tulossa esimerkiksi hakemaan matkustajia kentältä, kannattaa auto parkkeerata P3:een. Poikkeusjärjestelyn arvioidaan kestävän joulukuulle 2021 saakka, jolloin myös uuden pääsisäänkäynnin on arvioitu avautuvan.