Ajattelin viettää vauhdikkaamman äitienpäivän tänä vuonna Floridassa ja varasin liput jo hyvissä ajoin Fort Lauderdale lentonäytökseen joka pidettiin Fort Lauderdalen rannalla. Näytökseen saapui paljon väkeä, mutta rannalla oli runsaasti tilaa jotta kahden metrin etäisyys toisiin voitiin pitää.

Osittain pilvinen taivas, lounaistuuli ja lämpötila + 30 C olivat täydelliset olosuhteet näytöksen katseluun. Mielenkiinnolla odottelin taas US. Navy Blue Angels -koneiden lentonäytöstä. Olin nähnyt niin lentävän kerran koronaviruspandemian alkaessa Etelä-Floridan sairaaloiden yli osoittaen kunnioitusta sairaalahenkilökunnalle ja kaikille niille urhoollisisille jotka työskentelevät eturintamassa koronaviruspandemiaa vastaan. Lentonäytös ylitti kuitenkin kaikki odotukseni ja oli aivan mahtava nähdä läheltä The Flying Bulls -tiimin helikopterin ja lentokoneiden tekevän aivan henkeä salpaavia käännöksiä ja ”temppuja” taivaalla. F 16 Viper Demo -lento oli niin voimakasääninen että jouduin sulkemaan korvani hetkeksi. Military ”Super Uber” oli massiivinen ja hyvin mielenkiintoinen kone nähdä läheltä. Geico Skytypers koneet punaisine nokkineen antoivat myös mieleenpainuvan esityksen taivaalla.

Minun suosikkini oli kuitenkin Lucas Oil Pitts Michael Wiskus joka lensi pienellä oranssin värisellä koneella ja hänen intohimonsa lentämistä kohtaan näkyi näytöksessä sataprosenttisesti. Katsoessasi alla olevan videon ymmärrät mitä tarkoitan.

Jos et ole koskaan käynyt lentonäytöksessä ja sinulla on mahdollisuus, suosittelen lämpimästi. Seuraava lentonäytös Floridassa on 15-16.5.2021 Melbournessa. Linkki lentonäytöksiin löytyy täältä.