Finnair tiedotti 2.12.2019 parantavansa matkustajien mukavuutta asentamalla uuden premium-luokan Yhdysvallain lennoille.

Finnairin työryhmä tutkii parhaillaan muokattavien lentokoneiden optimaalista kokoonpanoa. Finnairilla on kahdeksan A330-300-konetta joissa jokaisessa on kaksi hytti- luokkaa, business ja economy -luokat.

Finnair aikoo asentaa uudet premium-luokan istuimet ensimmäiseen lentoyhtiön Airbus A330-300 -lentokoneeseen ensi vuoden 2020 loppupuolella ja kaikkien kunnostustöiden odotetaan valmistuvan vuoteen 2022 mennessä.

Finnair lentää tällä hetkellä kuuteen Yhdysvaltain matkakohteeseen – New York JFK, Chicago, Miami, Los Angeles, San Francisco ja Las Vegas – viimmeisin näistä lennetään oneworld-kumppaneiden kanssa.

Yksityiskohdat uudesta premium-luokasta ovat vähäisiä, mutta siinä tulisi olemaan vähemmän paikkoja rinnakkain. Tällä hetkellä turistiluokassa on 2-4-2-istuin asettelu.

Tällä hetkellä Finnairin matkustamossa on “economy comfort”-osa, jossa on pidennetty jalkatila ja lisävarusteet, kuten melua vaimentavat kuulokkeet ja yksi tunti ilmaista Wi-Fi-yhteyttä. Uusi premium-luokan osasto tulee olemaan samanlainen, mutta parempi kuin muiden lentoyhtiöiden premium-luokan istuimet, Finnairin pääjohtaja Andre Fish kertoi media tilaisuudessa Lontoossa. Finnair ei voi tarjota uutta premium-luokkaa erillisenä matkustamon osana ennen kuin vähimmäismäärä lentokoneita, todennäköisesti kolme, on muutettu.