Hyviä uutisia tulossa niille jotka etsivät edullista ja nopeaa koronaviruksen pikatestiä pääkaupunkiseudulla Suomessa.

Finnair ilmoittaa sivuillaan että se aloittaa 65 euroa maksavan pika-antigeenitestauksen Helsinki-Vantaa lentoaseman läheisyydessä Suomessa. Testauksen suorittaa Finnair Terveyspalvelut ja se on saatavilla 4.8. alkaen Finnairin pääkonttorissa lentoaseman läheisyydessä Vantaalla osoitteessa Tietotie 9.

Testin voi varata 30.7. alkaen netissä osoitteessa finnairtest.mbooking.fi. Varauksen voi tehdä suomalaisella henkilötunnuksella tai jos sellaista ei ole, syntymäajalla. Testin tuloksen ja englanninkielisen todistuksen saa digitaalisesti kahden tunnin sisällä, ja testitulos siirtyy myös Omakantaan.

“Ennakkotestaus on monissa maissa terveysturvallisen matkustuksen edellytys, joten sen on oltava saavutettavaa ja kohtuullisen hintaista kaikille, jotka haluavat matkustaa. Finnairin uusi pika-antigeenitestauspalvelu sujuvoittaa matkalle lähtöä. Yhä useampi maa hyväksyy pika-antigeenitestauksen. Tavoitteenamme on lähiaikoina myös lisätä testauspaikkoja Suomessa,” sanoo Finnairin turvallisuusjohtaja Kaarlo Karvonen. Pika-antigeenitesti käy useimpiin EU- ja Schengen-maihin ja sen analytiikka on nopeasti saatavilla, mikä sujuvoittaa matkalle lähdön suunnittelua.

Eri maiden maahantulovaatimukset voi tarkistaa Finnairin sivuilla olevasta matkustusrajoituskartasta tai maiden viranomaisten nettisivuilta. Jotkut maat hyväksyvät ennakkotestaukseen vain PCR-testin, jota Finnair ei toistaiseksi tarjoa. PCR-testituloksen voi hankkia esimerkiksi Finnairin kumppanilta Terveystalolta tai muulta terveystoimijalta.

Yhdysvallat hyväksyy antigeeni pikatestin maahan tullessa. Matkustaessasi Yhdysvaltoihin sinun tulee näyttää negatiivinen koronatestitulos (joko PCR-testi tai Antigen pikatesti) siitä huolimatta vaikka olet saanut rokotukset koronavirusta vastaan.

Lisätietoja palvelusta julkaistaan Finnairin nettisivuilla.