Finlandia Foundation Revontulet-Gaala Atlantis Country Clubilla, Floridassa

0
238

Floridan suomalaisalueella päästiin oikeaan suomalaiseen tunnelmaan lauantaina 23.11.2019 revontulet-värivalojen valaistessa clubitaloa sisältä. 

Jokavuotinen Finlandia Foundation Florida Chapterin (FFFC) järjestämä hyväntekeväisyysgaala oli tänä vuonna teemalla ”Revontulet”. 

Juhlailtaan saapui myös Suomen New Yorkin pääkonsulin Suurlähettiläs Mika Koskinen, oman alueemme Lake Worthin Kunniakonsuli Peter Makilan esitellessä hänen vieraille.

Vasemmalta Suomen New Yorkin Suurlähettiläs Mika Koskinen, FFFC:n Puheenjohtaja Dr. Kaarina Langeland, Suomen Lake Worthin Kunniakonsuli Peter Makila ja takana laulamassa Anna-Liisa Jakobsson-Zaffke.

Iltaa vietettiin ilman pitkiä puheita pikkujoulumaisesti tanssin, ruuan, seurustelun ja musiikin merkeissä. Gaala illan alussa FFFC:n Presidentti Dr. Kaarina Langeland toivotti runsaspäisen yleisön tervetulleeksi. FFFC on voittoa tavoittelematon organisaatio joka ylläpitää sekä suomalais-amerikkalaista kulttuuria Yhdysvalloissa että esi-isien siteitä Suomeen keräämällä varoja apurahoihin. Pianokonsertista vastasivat nuoret pianistit Lilli Theisen ja Abigail Cochran. Anna-Liisa Jakobsson-Zaffke lauloi ja Fred Astaire Dance Studio esitti mahtavan tanssiesityksen.

Fred Astaire Dance Studion tanssijat

Suomen New Yorkin Suurlähettiläs Mika Koskinen toi tervehdyksen Suomen New Yorkin konsulaatista. Hän kertoi myös vierailleensa Floridan suomalaisella Lepokodilla edellisenä päivänä, jossa hän kävi luovuttamassa siellä asuvalle  96-vuotiaalle Irja Tofferille Suomen presidentin myöntämän Suomen valkoisen ristin mitallin. Hän vieraili myös Suomi Talolla ja tutustui siellä sijaitsevaan sotamuseoon. Hän antoi erittäin positiivista palautetta Floridan suomalaisyrityksille ja oli yllättynyt suomalaisalueen aktiivisesta toiminnasta.

FFFC:n varapuheenjohtaja Anneli Ganger vastaanottaa tunnustuksen puolisolleen Robert Gangerille Puheenjohtaja Dr. Kaarina Langelandin lahjoittama yhdistyksen puolesta.

FFFC palkitsi Robert Gangerin vuoden 2019 hyväntekijänä ja kannattajana ja yhdistyksen ensimmäistä jäsentä Irja Vileniä muistettiin hänen 90-vuotis syntymäpäivänsä johdosta. Illan tanssimusiikista vastasi Joe Spitale.

Yhdistyksen ensimmäinen jäsen 90-vuotias Irja Vilen.
Joe Spitale

 

Ilta oli hyvin onnistunut. Kiitokset FFFC organisaatiolle ja vapaaehtoisille hyvin monipuolisesta ja mieleenpainuvasta gaalasta.