Alla on muutamia faktoja Yhdysvaltain itsenäisyysjulistuksesta joka saattaa yllättää sinut.

1. Emme julistaneet itsenäisyyttä 4th of July. Yksi suurimmista väärinkäsityksistä on nimi ja päivämäärä. Yleisesti uskotaan että Yhdysvallat julisti itsenäisyyden Britanniasta Heinäkuun 4.1776, mutta virallinen äänestys pidettiin kaksi päivää ennen ja ”julistus” julkaistiin asiakirjoissa 4. Heinäkuuta.

2. Vain kaksi miestä allekirjoitti itsenäisyysjulistuksen 04.07.1776. Charles Thompson ja  John Hancock olivat ainoat miehet, jotka itse asiassa allekirjoittivat itsenäisyysjulistuksen Heinäkuun 4. 1776. Muut 54 edustajaa allekirjoittivat seuraavan kuukauden aikana.

3. Itsenäisyysjulistuksen takana on jotain, mutta se ei ole salainen kartta tai koodi.
Lähteiden mukaan siinä on käsin kirjoitettu yksinkertainen viesti ”Alkuperäinen itsenäisyysjulistus / päivätty 4. heinäkuuta 1776”. Kukaan ei tiedä, kuka kirjoitti tämän, mutta se lisättiin todennäköisesti myöhemmin, kun asiakirja käärittiin varastoitavaksi useita vuosia sitten.

4. Allekirjoittajien keski-ikä oli 45 vuotta. Viidestäkymmenestä kuudesta allekirjoittajasta nuorimmat allekirjoittajat, Thomas Lynch, Jr. ja Edward Rutledge Etelä-Carolinasta, olivat vain 26 vuotiaita. Pennsylvanian Benjamin Franklin oli vanhin (70 vuotias).

5. Itsenäisyysjulistus on kirjoitettu kannettavalle tietokoneelle! Okey, ei moderni kannettava tietokone, mutta silti, Thomas Jefferson laati itsenäisyysjulistuksen kirjoituspöydällä, joka sopi hänen syliin. Tätä laitetta kutsuttiin tuolloin ”kannettavaksi”.

6. Kukaan itsenäisyysjulistuksen allekirjoittanut ei ollut syntynyt Yhdysvalloissa. Yhdysvaltoja ei ollut olemassa vasta kun julistuksen allekirjoittamisen jälkeen! Kuitenkin kaikki paitsi kahdeksan allekirjoittajaa olivat syntyneen siirtomaissa, joista Yhdysvallat myöhemmin muodostui.

Happy 4th of July kaikille!