Eteeristen öljyjen terveyshyödyt

Jari Koivu

Oletko kyllästynyt sairauteen ja väsymykseen?” Molemmat näistä aiheista, sairaus ja väsymys, voidaan hoitaa niin kutsutuilla eteerisillä öljyillä. Nämä kasveista saatavat haihtuvat, aromaattiset yhdisteet voivat auttaa fyysisissä vaivoissa ja tunnetiloissa. Aromaterapia tarkoittaa vain näiden öljyjen käyttöä sairauksien hoitoon (ja ehkäisyyn). Niitä voidaan käyttää kolmella tavalla…. Ja muista, että tämä on hyvin voimaannuttavaa ja voi auttaa sinua löytämään luontevan tavan hoitaa itseäsi. Voit ottaa terveydenhoidon omiin käsiisi ilman lääkkeiden ikäviä sivuvaikutuksia.

On erittäin voimaannuttavaa tietää, että voit tehdä jotain hyvinvointisi eteen odottamatta kriisiä ja kalliita sairaalahoitoja.

Joten, mitkä ovat kolme tapaa käyttää eteerisiä öljyjä? Ne ovat aromaattinen käyttö, paikallinen (iholle) ja sisäinen käyttö. Aromaattisella tarkoitetaan yksinkertaisesti eteeristen öljyjen mikrohiukkasten hengittämistä inhalaation muodossa tai höyrystämistä hengitysilmaan.

Diffuuseri on ultraäänilaite, joka yhdistää öljyt veden kanssa ja muodostaa hienoisen höyryn yhdessä öljymolekyylien kanssa. Aromaattinen käyttö voi olla virkistävää tai rentouttavaa, riippuen käytettävästä öljystä.

Paikallinen käyttö tarkoittaa eteeristen öljyjen levittämistä iholle. Öljymolekyylit ovat niin pieniä, että ne tunkeutuvat ihon läpi erittäin nopeasti ja päätyvät verenkiertoon muutamassa sekunnissa. Joitakin eteerisiä öljyjä voidaan käyttää ilman laimennusta, mutta toiset on laimennettava pohjaöljyllä (kasvisöljy). Jos tilaat meiltä, saat fraktioitua kookosöljyä laimennukseen. Tämä öljy on aina nestemäistä eikä siinä ole hajua. Se on myös erittäin hyvä iholle. Kaiken kaikkiaan monet eteeriset öljyt ovat hyviä ihonhoitoon, mutta niitä voidaan käyttää myös luonnonlääkkeinä levittämällä niitä paikallisesti. Migreeni ja lihaskivut ovat vain kaksi esimerkkiä.

Sisäinen käyttö tarkoittaa erittäin pienten eteeristen öljyannosten nauttimista. Meillä on kapseleita, jotka sisältävät kaksi tippaa öljyä, jotka ovat hyödyllisiä ruuansulatukselle, immuunipuolustukselle jne. Tiesitkö, että jotkut öljyt toimivat kuten antihistamiinit ja auttavat allergioissa? Meillä on kapseleita erilaisiin vaivoihin ja hoitoihin, mukaan lukien antibakteeriaaliset ja antiviraaliset öljykapselit. Erittäin kätevää pandemioiden aikana! Ja bakteereille ei muodostu resistenssiä eteerisille öljyille, toisin kuin antibiooteille.

Tarjoamme ilmaista neuvontaa, jos haluat lisätietoa öljyhoidon eli aromaterapian käytöstä omiin tarpeisiisi. 

Lähetä vain meille viesti: [email protected]