Mitä yli 100 miljoonalla amerikkalaisella on yhteistä?

Heidän Esi-isänsä saapuivat Yhdysvaltoihin Ellis Islandin tai jonkin toisen New Yorkin maahanmuutto sataman kautta.
FamilySearch ja Ellis Island Foundation, Inc. ilmoittivat hiljattain että koko Ellis Island New Yorkin matkustajien saapumisluettelon kokoelma vuodesta 1820 vuoteen 1957 ovat nyt saatavilla molemmilla verkkosivuilla, jolloin jälkeläisillä on mahdollisuus tutustua esi-isiinsä nopeammin ja ilmaiseksi.

Alun perin mikrofilmillä säilytettyjä, yli 130 vuotta vanhoja New Yorkin matkustajaluetteloita, digitalisoitiin ja luetteloitiin uudelleen vapaaehtoisten (165 590) FamilySearch-tiimin massiivisella työllä. Tuloksena on ilmainen, hakukelpoinen online-tietokanta, jossa on 63,7 miljoonaa nimeä, mukaan lukien maahanmuuttajat, miehistö ja muut matkustajat, jotka matkustivat Yhdysvaltoihin ja Yhdysvalloista pois suurimman sataman kautta.

”Säätiö on tyytyväinen, että nämä maahanmuuttokirjat ovat ensimmäistä kertaa ilmaiseksi yleisön saatavilla”, totesi Vapaudenpatsas-Ellis Island -säätiön toimitusjohtaja Stephen A. Briganti. ”Tämä täydentää vuosikymmenien mittaisen yhteistyön FamilySearch-tiimin kanssa, joka antaa kansalaisille ennennäkemättömän pääsyn heidän sukuluetteloonsa ja herättää maailmanlaajuisen ilmiön, joka yhdistää menneisyyden ja nykyisyyden”.

Laajennettuja kokoelmia voi selata Ellis Island -säätiön verkkosivuilla tai FamilySearchissä , missä se on saatavilla kolmessa kokoelmassa, jotka edustavat kolmea eri muuttoliike-ajanjaksoa.

New York Passenger Lists (Castle Garden) 1820-1891
New York Passenger Arrival Lists (Ellis Island) 1892-1924
New York, New York Passenger and Crew Lists 1925-1957

Aiemmin julkaistuja New Yorkin matkustajien saapumislistoja (Ellis Island) vuodelta 1892-1924 laajennettiin myös korkealaatuisilla kuvilla ja 23 miljoonalla lisänimellä.

Laivojen matkustajaluettelot; heidän nimet, ikä, viimeisin asuinpaikka, henkilö joka sponsoroi heidät Amerikkaan, lähtösatama ja saapumispäivä New Yorkin satamaan ja joskus muitakin mielenkiintoisia tietoja, kuten kuinka paljon heillä oli rahaa tullessaan, laukkujen lukumäärä ja missä hytti luokassa he olivat laivalla.

Miljoonille amerikkalaisille heidän elämäkertansa ensimmäinen jakso kirjoitettiin pienelle Ellis Island-saarelle, joka sijaitsee Upper New Yorkin lahdella Manhattanin saaren rannikolla. Noin 40 prosenttia amerikkalaisista on heidän jälkeläisiään, niitä jotka muuttivat pääasiassa Euroopan maista vuosina 1892-1954. Miljoonat heistä kulkivat Ellis Islandin maahanmuuttokeskuksen kautta “in the land of the free”.

Vähemmän tunnettu tosiasia on se, että nykyisellä nimellä oleva Ellis Island ei ole ollut olemassa ennen vuotta 1892. Ellis Islandin edeltäjä-Castle Garden oli tosiasiallisesti Amerikan ensimmäinen maahanmuuttokeskus. Nykyään se tunnetaan nimellä Castle Clinton National Park, 25 hehtaarin kokoinen, rannalla sijaitseva historiallinen puisto, yksi New Yorkin vanhimmista puistoista ja turistien vierailukeskus Statue of Liberty and Ellis Island.

1 KOMMENTTI

Comments are closed.