Pieni taloni valtatiellä

Hei, olen Elina. Tervetuloa seuraamaan matkaani mieheni Heikin kanssa Pohjois-Amerikan halki. Blogissani pääset kurkistamaan kulissien taakse, minkälaista elämä on tien päällä.

Keskiviikko 11. elokuuta 2021 El Paso, Texas

Oli oikein mukava herätä oikeasta sängystä, vaikka eihän tässä rekan sängyssäkään ole mitään vikaa. Vessa ja suihkukin olivat lähempänä kuin rekkastopilla. Brad toi meidät rekalle ja uusi työpäivä alkoi vaille kahdeksan. Mehän saimme yhden tunnin lisää tänään, kun El Paso on tunnin jäljessä.

Alkumatkastamme öljy haisi aika voimakkaasti, kun aavikolla oli paljon öljypumppuja. Niitähän oli eilenkin pitkin matkaamme Texasin puolella. Sitten viime käyntimme näillä mailla, tänne on laitettu aurinkopaneleja. Kuva on aika huono, kun ei ollut tasainen tie. Nopeusrajoituskin muuttui 80 mph / 130 km/h

Vuoret häämöttivät jo horisontissa ja pian alkoi nousu ylöspäin. Ylhäällä oli taas tasaista ja sitten taas ylä- ja alamäkeä.

Vettäkin satoi hetken aikaa.

Matkallemme El Pasoon tai paremminkin sieltä pois päin, on rajavartioston tarkastuspaikka. Jono oli aika pitkä itään päin menijöillä. Länteen päin ei ole tarkastusta. Alemmissa kuvissa näkyvät vuoret ovat jo Meksikon puolella. Ajoimme siis rajan pinnassa tämän loppumatkan El Pasoon.

Toivottavasti tässä ei ollut käynyt kenellekään pahasti.

Meksikon Ciudad Juarez näkyy hivenen vuorten juurella. Lähestyimme El Pasoa.

Matkallame purkupaikalle Heikki sai puheluita usemmaltakin kuormien välittäjältä. Päätimme ottaa kuorman NM:sta Kaliforniaan, mutta se kuorma peruuntuikin. Saimme sen tilalle uuden kuorman, vesisäiliöitä, tästä samasta paikasta eli armeijan tukikohdasta  ja viemme sen Alabamaan.

Saavuimme armeijan tukikohtaan purkamaan joskus yhden jälkeen (meidän aikaamme) ja piti käydä kahdessa toimistossa. Jälkimmäisessä sanottiin, että pitää odottaa saattajaa. Reiluun puoleen tuntiin ei näkynyt ketään, joten Heikki soitti asianomaiselle. Hän sanoi, että saattajan olisi jo pitänyt olla matkalla. Hän sanoi soittavansa uudelleen. Mistähän kaukaa saattaja oli tulossa?
Meni vielä jonkin aikaa ja sotilas tuli kertomaan Heikille jotain. He lähtivät yhdessä takaisin toimistoon. Heikki tuli takaisin ja taas meni aikaa…lopulta sotilas tuli ja saattoi meidät perille. Olipas sinne pitkä matka eli tämä tukikohta on tosi laaja.
Saimme purettua kuorman, mutta sotilas, jonka piti allekirjoittaa paperit hävisi kuin tuhka tuuleen. Heikki soitti hänelle, mutta meni vastaajaan. Heikki meni lähimpään toimistoon etsimään jotakin avuksi. Ja taas meni aikaa…lopulta sotilas saapui ja hiljalleen pääsimme lähtemään uuden kuorman hakuun.
Heikki joutui jälleen käymään toimistossa numero kaksi hakemaan paperit uutta kuormaa varten.  Tällä kertaa emme tarvinneet saattajaa, kun käytimme annettua karttaa. Kuormaajat odottivat jo meitä, joten tällä kertaa meidän ei tarvinnut odottaa ketään.  Lastatut tavarat eivät olleet vesisäiliöitä, vaan kaksi perävaunua.

Pääsimme jatkamaan matkaamme vasta viiden tunnin kuluttua saapumisestamme ja sehän tiesi sitä, ettei meille jäänyt paljoakaan työaikaa tälle illalle. Katsoimme ajopaiväkirjaa ja se kertoi, että meilla oli vain pari tuntia työaikaa jäljellä. Ajoaikaa olisi ollut reilut neljä tuntia. Sen jälkeen tutkin rekkastop-app:ä ja sieltä piti löytää yöpaikka sen mukaan. Emme enää ehtineet niin kauas kuin olisimme halunneet.
Matkamme oli siis takaisin samaa reittiä, mitä aamulla ajoimme länttä kohti, nyt itään päin. Tuo loppumatka saattaa muuttua tuosta kartan reitistä. Kahden seuraavan kuvan horisontissa on taas Meksikoa.  Neljännessa sitten näkyy, miten lähellä rajaa olimme.
Toivoimme sadetta matkallemme, jotta pölyt olisivat huuhtoutuneet rekastamme, mutta käännyimme toiseen suuntaan ja sade jäi sivullemme.

Nyt ei ollut enää yhtä pitkät jonot rajavartion tarkastukseen kuin aamulla. Pääsimme läpi ilman tarkastusta. Niin pääsi moni muukin. Emme nähneet koiria, vaikka kyltti kertoi koirien olevan töissä.
Vajaa tunti ja sitten perillä

Toivoimme saavamme iltaruuan täältä, mutta ravintola olikin mennyt kiinni jo viideltä. Tyydyimme siis omiin ruokiimme ja sen jälkeen iltalenkille.
Jos haluat lukea lisää minun Amerikan kiertueesta, linkki aikaisempiin blogeihin ja tietoa minusta löytyy täältä.