Tasavallan Presidentti, Sauli Niinistö myönsi 62 arvonimeä ja Eino Grön sai Kulttuurineuvoksen arvonimen. Onneksi olkoon Eikalle.

Grön, Eino Joel on Reposaaren kasvatti ja ammatiltaan viihdetaiteilija, sekä liikunnanohjaaja. Hän oli nuorempana painimestari ja useassa haastattelussa hän mainitsee, että liikunta on edelleen vahvasti läsnä hänen elämässään.

Eino Grönin ura on ollut pitkä ja monipuolinen. Hän on myös monelle Floridalaiselle tuttu, asuuhan hän meidän naapurinamme. Eikalla on sekä Suomen, että Yhdysvaltojen kansalaisuus. Palm Beachillä hän on asunut jo yli 30 vuotta.

Kulttuurineuvoksen arvonimi on kunnianosoitus yhteiskunnan hyväksi tehdystä työstä. Ei ole siis ihme, että Eikalle myönnettiin kulttuurineuvoksen titteli. Arvonimi on aina tasavallan presidentin myöntämä ja Suomessa on käytössä noin 100 arvonimeä. Arvonimeen ei liity itsessään mitään velvollisuuksia tai oikeuksia, mutta siitä on maksettava vero. https://fi.wikipedia.org/wiki/Arvonimet_Suomessa

Ensimmäinen kulttuurineuvos nimettiin vuonna 2006, Tuula Arkio, Valtion taidemuseon ylijohtaja. Eino on 12. presidentin nimeämä kulttuurineuvos.

Onneksi olkoon, Kulttuurineuvos Eino Grön!