Suomi on pidentänyt matkustusrajoituksia kesäkuun 15. päivälle saakka, mutta toivoa maan kokonaan aukeamisesta on nähtävissä koska suomi on avannut rajansa turisteille seuraavista maista: Islanti, Vatikaani, Australia, Israel, Uusi Seelanti, Rwanda, Singapore sekä Etelä-Korea.

Yhdysvallat ei vielä ole listalla, mutta Suomen kansalaisilla ja heidän perheillään on oikeus matkustaa Suomeen ja kesän lähestyessä moni jo suunnittelee lomamatkaa tapaamaan perhettä ja ystäviä pitkän koronavuoden jälkeen.

Täysin rokotetuilta henkilöiltä ei vaadita negatiivista koronatestitulosta Suomeen saavuttaessa. Heidän tulee sen sijaan näyttää koronarokotekorttinsa mistä käy ilmi henkilön nimi, rokotetiedot, sekä missä rokote on saatu.

Mutta entä Suomesta poistuttaessa?

Yhdysvallat vaatii edelleen negatiivisen COVID-19 testituloksen, riippumatta siitä onko henkilö rokotettu tai ei. Testituloksen tulee olla maksimissaan kolme päivää vanha ja dokumentin tulee olla englanniksi.

Helsinki-Vantaan lentokentällä on tarjolla ilmainen koronatestipalvelu mutta se on käytössä ainoastaan maahan saapuville henkilöille. Missä siis käydä testissä, jotta pääset takaisin Yhdysvaltoihin Suomen lomalta!?

Finnair tarjoaa asiakkailleen mahdollisuuden käydä Terveystalon COVID-19 testipalvelussa ja Finnairin asiakkaana saat 10% alennuksen testin hinnasta. Voit käyttää myös Finnair lentopisteitäsi testin maksamiseen.

Monet yksityiset terveysasemat tarjoavat turistimatkustajille Covid-19 testimahdollisuuden kuten Mehiläinen, Terveystalo, Aava sekä Pihlajalinna. Helsinki-Vantaan lentokentällä on myös Aava Medical Center (portti 26) mikä tarjoaa maasta poistuville matkustajille maksullisen testauspalvelun. Testauspaikka on tosin ainoastaan virka-aikaan: 8:00 – 17:00 maanantaista perjantaihin ja testitulosten saamisessa voi kestää kokonainen päivä.

Koronatestin hinta riippuu klinikasta sekä testistä ja hinta vaihtelee n. €200 ja €300 välillä. Testi tulee maksaa heti ja usein tulokset saa jo 24 tunnin sisällä testin ottamisesta.

Helsingin kaupungin Hel.fi sivustolta näet kaikki Helsingin alueen testauspaikat. Muista soittaa etukäteen koska moni paikka vaatii ajanvarauksen.

Mukavia matkustushetkiä!