Kaikkia suomalaisia on kehotettu palaamaan Suomeen.

Turvallisuudestasi ulkomailla vastaavat ensisijaisesti paikalliset viranomaiset.
Pysy rauhallisena, jotta pystyt toimimaan järkevästi. Seuraa viranomaisten ohjeita. Huolehdi henkilökohtaisesta hygieniastasi ja turvallisuudestasi. Käytä maskeja. Vältä sosiaalisia tilanteita face-to-face. Käytä nettiä, puhelinta, sähköpostia.

Miten toimit, kun lentosi on peruttu:

1. Ole yhteydessä lentoyhtiöön, jos olet hankkinut lipun lentoyhtiöstä.

Lentoyhtiöillä on velvollisuus huolehtia asiakkaistaan mutta tämä velvollisuus on rajattu tai sitä ei ole lainkaan poikkeuksellisissa olosuhteissa. Lentoyhtiöillä on omat sopimusehdot ja omat toimintalinjaukset kriisitilanteissa. Lentoyhtiöt pyytävät olemaan yhteydessä heihin vain, jos lentosi ajankohta olisi 48 tunnin sisällä.
Lennon peruuntuessa kannattaa seurata lentoyhtiön tiedotteita. Esim. Finnair hyväksyy lennon ajankohdan siirtämisen ilman kuluja marraskuun 2020 loppuun saakka, jos olet varannut matkan ennen 30.4.2020 ja jos paikkoja on saatavilla. Muutosoikeus ei koske kaikkia matkoja.
Lentoyhtiöllä ei ole velvollisuutta palauttaa rahoja, kun lennon peruutus johtuu viranomaisen määräyksestä. Lennon varanneella ei siis ole oikeutta korvaukseen, kun peruutuksen syynä ovat poikkeukselliset olosuhteet.Tarkista matkavakuutus!

2. Ole yhteydessä matkanjärjestäjään, jos kyseessä on ryhmämatka.

Sairaustapauksessa matkanjärjestäjän on autettava matkustajaa muun muassa
• tietoja terveyspalveluista
• paikallisviranomaisista ja konsulipalveluista
• autettava matkustajaa tekemään vaihtoehtoisia matkajärjestelyjä
• muuta asianmukaista apua.

Matkustaja vastaa ensisijaisesti itse poikkeuksellisten olosuhteiden aiheuttamista kustannuksista, kuten hotelliyöpymisistä ja lääkärissä käynnistä.

Tässä tilanteessa kannattaa tarkistaa matkavakuutuksen ehdot. Eri vakuutusyhtiöi- den vakuutusehdot poikkeavat toisistaan. Määräaikaisessa matkavakuutuksessa ehdot saattavat olla sellaiset, että korvauksen saisi yllättävistä kuluista.

Viranomaiset ovat asettaneet liikkumis- ja matkustusrajoituksia koronavirus-
epidemia vuoksi. Seuraa televisiota ja uutisointia.

Suomen ulkoministeriön yhteystiedot

Jos lentoyhtiösi ei pysty järjestämään paluulentoa, harkitse jotain muuta vaihtoehtoa -toista lentoyhtiötä tai laivayhteyttä. Tässä sinun pitää olla aktiivinen. Jos et millään löydä lentoyhteyttä lähetä sähköposti Suomen Ulkoministeriöön [email protected].

Suomen viranomaiset kartoittavat tietoja matkailijoista, joilla ei ole mahdollisuutta palata Suomeen kaupallisilla yhteyksillä. Ulkoministeriö ei voi kuitenkaan tehdä lentovarauksia tai maksaa lentolippuja. Viranomaiset auttavat lupa-asioissa mutta käytännössä joudut itse järjestämään lentovaraukset yms. Ole aktiivinen ja seuraa tiedottamista missä oletkin!

Suomessa ulkoministeriön päivystys toimii vuorokauden ympäri jokaisena päivänä: Puh. +358 9 1605 5555 (puhelut tallennetaan)
Sähköpostitse [email protected]

Suomen Ulkoministeriölle kannattaa tehdä myös matkustusilmoitus jotta viranomaiset  tietävät missä olet ja voivat ottaa sinuun yhteyden. Ilmoituksen voit tehdä www.matkustusilmoitus.fi

Luottolimiitti uhkaa loppua

Jos sinulla on pankkitunnuksesi mukanasi, yhteydenotto pankkiin voi olla hyvä idea. Pankin myöntävät nyt lyhennysvapaata lainoihin sekä lainaa kriisitilannetta varten.

Oleskelulupa on päättymässä

Ne henkilöt jotka ovat tulleet Yhdysvaltoihin B-1/B-2 viisumilla tai ESTA ohjelmalla:

VWP / ESTA-ohjelman nojalla maahan tulleet henkilöt, jotka eivät pysty poistumaan Yhdysvalloista ennen heidän nykyisen viisumin päättymistä, johtuen COVID-19 tilanteesta, ja saapuivat Yhdysvaltoihin John F. Kennedyn kansainvälisen lentokentän kautta, NY (JFK). tai Newark Liberty International Airport, NJ (EWR) voivat ottaa yhteyttä CBP toimistoon JFK:ssä maanantaista 16. maaliskuuta 2020 alkaen arkipäivisin klo 9–16 ET ja täyttää Satisfactory Departure -hakemuksen ( max 30 päivää).

Henkilöiden tai heidän asianajajiensa on toimitettava asianomaisen henkilön nimi, syntymäaika (DOB) ja passitiedot pyynnön yhteydessä. Mahdollisesti USCIS virkailija pyytää myös alkuperäisen lentosuunnitelman uuden lentosuunnitelman lisäksi. Satisfactory Departure voidaan hakea, jos henkilön oleskeluaika päättyy 14 päivän sisällä.

Jos VWP / ESTA-n voimassaoloaika on kulunut umpeen, Satisfactory Departure myöntämistä harkitaan tapauskohtaisesti. Tällä hetkellä vain Newarkin ja JFK: n lentokentät ovat vahvistaneet että U.S Customs and Border Protection näissä paikoissa voi hyväksyä Satisfactory Departure koskevat pyynnöt; henkilöiden tulee ottaa yhteyttä paikalliselle lentoasemalle (tai lentokentälle, jonka kautta he ovat tulleet maahan) vahvistaakseen, hyväksytäänkö kyseisellä kentällä tällainen pyyntö. Jos ei, yksityishenkilöiden tulee lähettää USCIS:lle Satisfactory Departure -hakemus, jotta estetään viisumin oleskeluajan ylittäminen, jolla voi olla pitkäaikaisia vaikutuksia.

B1/B2 viisumeilla Yhdysvaltoihin tulleet voivat ennen viisumin umpeutumista hakea jatkoa viisumiinsa lomakkeella Form I-539. Hakemuksen voi täyttää netissä.

Lisää tietoa täällä.

Tarvitsetko lakimiehen?

Varatuomari Anne Nikula on saanut yhteydenottoja mm. Yhdysvalloissa ja Australiassa. ”Ulkomailta Suomeen pääsy on nyt mahdotonta – toisaalta Suomen viranomaiset ilmoittavat, että jokaisella suomalaisella on oikeus palata Suomeen. Viranomaisten yhteistyön pitäisi toimia ripeämmin. Suomen viranomaiset ovat luvanneet auttaa paluulentojen järjestämisessä.”

Nikula suosittelee yhteydenottoa lakimieheen, mikäli asiat tuntuvat vaikeilta tai voimat eivät riitä. Nikula on kokeneena lakimiehenä hoitanut mitä erilaisimpia asioita yli 30 vuoden ajan. Lakitoimisto Nikula Legal’lla on asiakkaita ympäri maailman ja Anne hoitaa yksityishenkilöiden asioita kätevästi netin ja sähköpostin välityksellä.

Kriisitilanteessa yhteydenotto sähköpostitse on suositeltava aikaeron ja puhelimen ruuhkautumisen estämiseksi. Tarvittaessa Anne luo yhteyden paikalliseen virano- maiseen tai lakimieheen – mikäli niin sovitaan – jotta asiat saadaan hoidetuksi.

Viestintä kriisitilanteessa

Kriisitilanteissa viestin tulee olla lyhyt ja selkeä. Tämä saattaa olla vaikeaa, kun hätä on suuri. Ennen kuin otat yhteyttä lakimieheen, lentoyhtiöösi, vakuutusyhtiöösi tm. varaa esille tärkeät tiedot. Esimerkiksi:

–  nimi, syntymäaika, kansalaisuus, asuinpaikka Suomessa,

–  passi ja sen tiedot, viisumia koskevat tiedot

–  puhelin ja sähköposti (WhatsUp tai Messenger tai Facebook tili,

yhteyden pitoa varten)

–  oletko terve? tarvitsetko hoitoa ja/tai lääkkeitä?

–  asuin/oleskelupaikka ulkomailla (osoite) – hotelli vai muu paikka

–  lentoyhtiö (varaustiedot),

–  vakuutusyhtiö (vakuutusnumero),

–  matkanjärjestäjä

–  onko luottokortin limiitti kunnossa / tarvitsetko käteisvaroja

–  ovatko pankkitunnuksesi mukansi? pystytkö asioimaan sähköisessä

verkossa pankkitunnuksin? (älä anna pankkitunnuksiasi!)

Voit vaikuttaa asioiden hoidon nopeuteen antamalla taholle, jolta pyydät apua, mahdollisimman selvän kuvan tilanteestasi – ja minkälaista apua tarvitset.

Anne Nikula