NASA's Mars Perseverance
Image Credit: NASA/JPL-Caltech

Finlandia-säätiö (FFN) aloitti uuden mielenkiintoisen keskusteluohjelman jossa amerikansuomalaiset ja Yhdysvalloissa asuvat suomalaiset jakavat tarinoita ja kertovat kiehtovasta elämästään. Kuukausittain julkaistavan keskusteluohjelman isännöi Maria Voltaine ja ensimmäisessä ohjelmassa haastateltavana on Philip Bailey, joka työskentelee NASAn Jet Propulsion Lab -laboratoriossa. Hän työskentelee Mars 2020 Roverilla, ”Perseverance”.

Ilmainen ohjelma on 45 min pituinen ja se on nähtävissä FFN:n Youtube-kanavalla.

Philip Bailey

Phil varttui kaksikielisenä suomalais-amerikkalaisessa kotitaloudessa Boston Massachusettsin ulkopuolella. Hän valmistui B.S. ja M.S. Carnegie Mellon Universityn sähkö- ja tietotekniikan alalta ja liittyi NASA Jet Propulsion -laboratorioon vuonna 2015. Tultuaan JPL:ään (Jet Propulsion Laboratory) hän työskenteli alun perin robotiikkasuunnittelijana autonomisissa liikenteen suunnitteluohjelmistoissa miehittämättömille pinta-ajoneuvoille. InSight Phil työskenteli Instrument Deployment Team -ryhmässä, joka vastasi instrumentin käyttöönottovarresta ja molemmista kameroista. Ennen raketin laukaisua hän osallistui testipenkki V&V- ja ATLO-kampanjoihin. Laukaisun jälkeen hän työskenteli operatiivisessa ryhmässä robottivarren operaattorina ja vastasi käytettyjen hyötykuormien lokalisoinnista. InSight jälkeen Phil on työskennellyt Mars 2020 Perseverance Rover -ohjelmassa Flight Systems -tiimin kanssa, joka tukee robottiosaa laskeutumisen jälkeen. Hän oli vastuussa ensimmäisistä robottiosien tarkistuksista ja on tukenut Robotic Arm Downlink -tiimiä.

FFN:n ensimmäisessä keskusteluohjelmassa Philip kertoo millaista on työskennellä NASA:ssa, ja sukeltaa syvälle uraauurtavaan työhön Marsissa. Hän jakaa myös henkilökohtaisia anekdootteja elämästään suomalaisen äidin ja New England -amerikkalaisen isän kanssa, varttuen Suomi Koulussa ja vierailemalla Suomessa vuosittain.

Finlandia-säätiön haastattelu on katsottavana ilmaiseksi Finlandia-säätiön kansallisella YouTube-kanavalla.