Pieni taloni valtatiellä

Hei, olen Elina. Tervetuloa seuraamaan matkaani mieheni Heikin kanssa Pohjois-Amerikan halki. Blogissani pääset kurkistamaan kulissien taakse, minkälaista elämä on tien päällä

Lauantai 10. huhtikuuta 2021 Aavikko

Yöllä saavuimme Vaughn-nimiseen kylään Uudessa Meksikossa. Jäimme yöksi rekkastopille, ja siellä oli vielä tilaa meillekin. Iltakävely jäi tekemättä myöhäisen saapumisajan vuoksi. Olimme valmiit nukkumaan! Tänään lähdimme myöhemmin matkaan pakollisen kymmenen tunnin lepotauon vuoksi. Aavikolla oli hiljainen liikenne. Liikenne vilkastui päästyämme I-40:lle. Aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta. Heikki sai enne lähtöämme toimimaan Blue toothin rekkaradioon ja nyt pystyimme kuuntelemaan suomalaista musiikkia puhelimensa välityksellä. Olipas taas kiva laulella mukana vanhojen suomalaisten iskelmäkappaleiden mukana. Sanat olivat kylläkin välillä hävöksissä. Mutta ei se rallatustani hidastanut! Oli siellä seassa uusiakin (?) iskelmiä, joita en tunnistanut.

Nyt on taas tuulilasi puhdas, ainakin pari tuntia. Tankkauksen jälkeen kävimme suihkussa. Suihkutilojen vieressä oli oleskelutila, jonne vain rekkakuskeilla on pääsy. Ei siinä kukaan ollut vahtimassa, mutta kukapa muu siellä haluaisikaan aikaansa kuluttaa. Kotonakin voi katsoa telkkaria.
Suihkun puhtaina kävimme syömässä ja siellä oli kyltin veroinen palvelu. Ruokalistakin electronisesti, jos ei halunnut perinteistä ruokalistaa. Rekkakuskit saavat bonuspisteitä, kun tankaavat tällä rekkastop-ketjussa. Bonuspisteet muuttuvat rahaksi ja sillä voi maksaa vaikka ravintolalaskun.

Syönnin päälle oli hyvä lähteä jatkamaan matkaa ja kauniit olivatkin aavikkomaisemat edessämme.

Farmingtonissa pesimme rekamme.

Matkamme jatkui aavikolla ja taloja siellä täällä. Ei tarvitse kuunnella naapureiden metelöintiä.! Seuraavaksi tuli Coloradon osavaltio vastaan. Maisemat pysyivät samanlaisina, joskin oli enemmän viljeltyä maata.

Utahissa alkoivat maisemat vaihtumaan enemmän. Oli metsää, vuoria, laaksoa, peltoja ja tietysti Moab ja Arches National Park. Sinne on päästävä pyöräilemään joku päivä. Siellä oli tosi paljon porukkaa. Oli pyöräilijöitä, mönkijöillä ja jeepeillä kulkijoita, asuntovaunuja joka paikka täynnä.

Jäimme yöksi Green Riveriin

Jos haluat lukea lisää minun Amerikan kiertueesta, linkki aikaisempiin blogeihin ja tietoa minusta löytyy täältä.