Tämä 1926 luvulla perustettu lähikauppa sai alkunsa Texasista.

“Uncle Johnny” Jefferson Green päätti perustaa lähikaupan josta löytyisi kaikkea pikkutavaraa jota kotona tarvitaan. Lähikauppa kulki alussa nimellä Southland Ice Company, sillä siellä myytiin ainoastaan jää kuutioita ja hänen liiketoiminta oli avoinna 16 tuntia päivässä, seitsemänä päivänä viikossa kesällä, ennen kuin jäähdytys oli laajalti käytettävissä, joten asiakkaiden oli helppo saada jäätä aina kun he tarvitsivat.  Kun alkoholin myyntikielto kumottiin vuonna 1933, lähikauppa alkoi myymään myös olutta ja alkoholijuomia.
Kuvassa 7-Eleven perustaja “Uncle Johnny” Jefferson Green, Dallas, Texas.
Vuonna 1937 lähikauppojen laajentuessa ja myyntituotteiden kolminkertaistuessa lähikauppa muutti nimekseen Tote’m Stores. Melkein kymmenisen vuotta myöhemmin vuonna 1946 asiakkaiden pyynnöstä aukioloaikoja pidennettiin ja kaupat olivat auki klo 7.00 – 23.00 seitsemän päivää viikossa. Samana vuonna myös lähikaupan nimi muutettiin 7-Eleven.
1950- luvulla 7-Eleven tarjosi kaiken, mitä kuluttajat tarvitsevat, myös bensan. Kauppoja laajennettiin Texasista myös muihin osavaltioihin, kuten Floridaan, Marylandiin, Virginiaan ja Pennsylvaniaan. Autokannan lisääntyessä 1960-luvulla myös mukavuuden tarve lisääntyi ja asiakkaat halusivat saada kuuman kahvin sämpylän kera samalla kun tankkasivat auton. 7-Eleven avasi samana vuonna jo tuhannennen myymälän. Vuonna 1969 7-Eleven avasi uusia myymälöitä Kanadassa ja 1980-luvulla ensimmäiset maailmanlaajuiset 7-Eleven myymälät avattiin Australiassa, Ruotsissa, Taiwanissa, Hong Kongissa, Singaporessa, Guamissa, Malaysiassa ja Filippiineillä. 
Tällä hetkellä 7-Eleven omistaa maailmanlaajuisesti yli 60.000 myymälää. Lähimyymälässä on saatavilla bensan lisäksi pizzaa, virvoitusjuomia, voileipiä, kotitalous tavaroita, olutta ja viiniä ym. pikkutavaraa. Myös lottokupongin voi jättää tähän lähikauppaan. 7-Eleven on auki 24-tuntia vuorokaudessa.

Sinua lähinnä olevan 7-Eleven myymälän voit googlata täältä.